Gündem 'Abartın Başbakanım'

'Abartın Başbakanım'

Paylaş
'Abartın Başbakanım'

Siirt'teki tecavüz olayları için medyaya 'Abartmayın' diyen Başbakan'a çağrı

Medya tepkisine tepki!

Siirt’te ikisi kardeş 4 ilköğretim öğrencisini 2 yıl boyunca onlarca kişi tarafından tecavüz edildiği belirlenmişti. Bu olay konuşulurken, Pervari’de yaşları 11 ila 15 arasındaki 8 öğrencinin, geçen yıl 2 ve 3 yaşındaki 2 çocuğa tecavüz ettikleri, birini öldürdükleri ortaya çıkmıştı.

Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve AK Parti Siirt Milletvekilleri ise haberi veren medyaya tepki göstermişti.

Dün birçok kentte kadın örgütleri, Siirt’te yaşanan olayları protesto etti. Kadınlar, olayları örtbas ettikleri gerekçesiyle Siirt’teki yetkililerin derhal görevden alınmasını istedi.

‘Görüşmelere ara verilsin’

BDP Genel Başkanı Selaahttin Demirtaş da Erdoğan’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Başbakan medyaya ‘Abartmayın’ diyor ama kıyameti koparacak bir olay.

Başbakan kendisini milletvekili yapan Siirt’e gitmeli, o çocuklardan özür dilemeli, valiyi, emniyet müdürünü görevden almalı. Bu işi abartmalıdır” dedi.

“Anayasa görüşmeleri gerekirse askıya alınır” diyen Demirtaş şöyle devam etti: “Bu önemli değil de şu anayasa görüşmeleri mi önemli? Anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesi çocukların korunmasına yönelik.

O maddeyi geçiriyorsunuz ama Siirt’te bebekler tecavüze uğruyor. Anayasa çalışmaları gerekirse askıya alınır. bütün partiler bir Meclis araştırma komisyonu oluşturur, Siirt’e gider.”

CHP Milletvekili Mehmet Sevigen de Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın, Siirt’teki olaylar nedeniyle istifa etmesi gerektiğini savundu.

2