Gündem ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın eşi Ortaköy'de karne dağıttı

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın eşi Ortaköy'de karne dağıttı

Paylaş
ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın eşi Ortaköy'de karne dağıttı

Resmi temaslar için Türkiye'de bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın öğretmen eşi Dr. Jill Biden, İstanbul'da okul ziyaretinde bulunup karne dağıttı. Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Dr. Biden, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, 'Sizin başarınız Türkiye'nin geleceği için çok elzem çünkü bir ulus kadınları ve kızları hedeflerine ulaşana kadar tam potansiyeline ulaşmış sayılmaz' dedi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın eşi Dr. Jill Biden, 30 yıldan fazladır öğretmen olduğunu belirterek, "Öğrencilere yardım etmeyi, geleceklerine yön göstermeyi ve gözlerimin önünde geleceklerinin parıldamasını seviyorum" dedi.


Öğrencilerin duvarda beyaz güvercinlerle beraber engelli bir bireyi resmetmiş olması Biden’ın dikkatini çekti.

'ÖZGÜRLÜK DUVARI'NI İNCELEDİ


Jill Biden, Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Biden’ı kapıda okul müdürü Gülden Cevahir ve öğrenciler karşıladı.

Haberin Devamı

Okul müdürü Cevahir, Biden’e kız öğrencilerin okulun koridorunda oluşturdukları "özgürlük duvarı"nı tanıttı, öğrencilerin duvarı boyarken vermek istedikleri mesajları iletti.


Dr. Jill Biden, Okul Müdürü Gülden Cevahir ile sınıfları dolaştı.

Daha sonra Biden, okul bahçesinde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Okul öğrencilerinden Ebru Çap ise Biden’ın öz geçmişini okudu.

KENDİSİ DE 30 YILDAN UZUN SÜREDİR ÖĞRETMENLİK YAPIYOR


Törende öğrencilere seslenen Biden, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Öğrendiğim kadarıyla bugün karne günü ve sömestrinizin son günü, bu nedenle açıklamalarımı kısa tutacağım. Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı eşi olarak dünyayı gezme fırsatına sahip olduğum için çok şanslıyım. Çok uzun zamandır öğretmenlik yapmış biri olarak yapmaktan en çok zevk aldığım şey, seyahatlerim esnasında sizin gibi öğrencilerle tanışmak ve Türkiye gibi ülkelerin kızları ve onların eğitimini desteklemek gibi çok büyük işler başardığını öğrenmek. Şu an hepinizin yaptığı gibi eğitimi ilk sıraya koymak çok önemli. Derslerinize odaklanarak kendiniz ve aileniz için yaşam boyu sürecek fırsatlar yaratabilirsiniz" diye konuştu.



Biden, otuz yıldan fazladır öğretmen olduğunu vurgulayarak öğrencilere yardım etmeyi, geleceklerine yön göstermeyi ve gözlerinin önünde geleceklerinin parıldamasını sevdiğini ifade etti.


Biden, törenin sonunda dereceye giren 5 öğrenciye karnelerini takdim etti.

'SİZİN BAŞARINIZ TÜRKİYE'NİN BAŞARISI İÇİN ÇOK ELZEM'


Jill Biden, şöyle konuştu: "Burada sizin için de aynı şey gerçekleşiyor. Hepinizin geleceği, aldığınız eğitimden dolayı çok parlak ve birçok imkanla dolu. Birçoğunuz güvenle bir ömür boyu sürecek bir yola çıkmış bulunmaktasınız. Sizin başarınız Türkiye’nin geleceği için çok elzem çünkü bir ulus kadınları ve kızları hedeflerine ulaşana kadar tam potansiyeline ulaşmış sayılmaz. Konuşmamı Pakistanlı cesur bir kız ve kız çocuklarının eğitimi için yaptıklarıyla Nobel ile onurlandırılan en genç kişi olan Malala’dan bir alıntıyla sonlandırmak istiyorum. 'Bir çocuk, bir öğretmen, bir kitap ve bir kalem dünyayı değiştirebilir'. Her biriniz dünyayı değiştirebilirsiniz. Tekrar tebrik etmek istiyorum. Umarım hepiniz bugün başarınızdan benim kadar gurur duyuyorsunuzdur."

Haberin Devamı

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer41111","41111","201601","41111--2147483648.jpg","1", "0","Bayan Biden karne törenine katıldı");



Biden, törenin sonunda dereceye giren 5 öğrenciye karnelerini takdim etti.



ÖĞRENCİLER HEYECANDAN KONUŞAMADI

Okulun bilgisayar destekli grafikerlik sınıfında yaptıkları çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi almak isteyen Biden’a, öğrenciler heyecandan cevap veremeyince sınıf kahkalara boğuldu. Bir öğrencinin 'Ben konuşurum’ demesi üzerine, Jill Biden bir kız öğrenci ile sohbet etti. Öğrencilerin gelecek planlarını dinleyen Biden, öğrencilere başarı ve şans diledi.



Ziyarette Jill Biden'a torunu Naomi Biden da eşlik etti.

Biden’e okul ziyaretinde, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın eşi Holly Holzer Bass’ın yanı sıra damadı Howard Krein ve torunu Naomi Biden da eşlik etti.


Dr. Jill Biden, Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne hediye ettiği İngilizce sözlüğe, 'Sizlere umut dolu, parlak bir gelecek dilerim... Sevgiler' yazarak imzaladı.

Ziyaret boyunca Amerika’nın Türkiye Büyükelçilği görevlileri ile Beyaz Saray’dan gelen güvenlik ekibi sıkı güvenlik önlemi aldı.


Biden, öğrencilere başarı ve şans dileklerini ileterek okuldan ayrıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı