Siyaset 'ABD Başkanları karşısında el pençe duranlar vardı'
Paylaş
'ABD Başkanları karşısında el pençe duranlar vardı'

Bakan Eroğlu, "Türkiye'nin dünyadaki itibarı attı. Geçmişte, ABD Başkanı'nın karşısında 'el pençe divan' duranlar vardı. Şimdi göğsünü gere gere, başı dik bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı var" diye konuştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması’nın temelini attı. Merkeze bağlı Değirmenayvalı Beldesi’nde coşkuyla karşılanan Bakan Eroğlu, burada kendisine ikram edilen yiyeceklerin tadına baktı. Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetinin icraatları hakkında bilgi verdi. Yağmura rağmen konuşmasını sürdüren Bakan Eroğlu, "Bizim her açılış ve temel atma törenlerimizde yağmur yağar" diye espri yaptı.

Konuşmasında hükümetin yürüttüğü dış politikaya da değinen Bakan Eroğlu, "Türkiye’nin dünyadaki itibarı attı. Geçmişte, ABD Başkanı’nın karşısında ’el pençe divan’ duranlar vardı. Şimdi göğsünü gere gere, başı dik bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı var" dedi. Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması’nın temelini attı.

’KİTAPLAR BENDEN’

Temel atma törenin ardından kent merkezinde Afyonkarahisar Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ortaklığıyla yapılan Akarçay Rekreasyon projesini inceleyen Bakan Eroğlu, projede gördüğü eksiklikleri anlatarak giderilmesini istedi.

Projede alanın üzerine çok sayıda kafe yapılacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Biz bunlara Türkçe kıraathane diyeceğiz. Bu kıraathanelerden genç yaşlı, kadın erkek tüm vatandaşlarımız faydalanacak. Mutlaka kütüphanelerinin olmasını istiyorum. Okumadan gelişme de dinlenme de olmaz. Kütüphanelerin kitapları da benden" dedi.

Akarçay’ın suyunun berrak akması içinde DSİ yetkililerine yapılması gerekenler hakkında da bilgi veren Bakan Eroğlu, cebinden çıkardığı bir kağıda yapılacak koruma sisteminin projesini çizerek DSİ yetkililerine verdi.

'GENÇLİĞİMDE KÖŞE YAZARDIM’


Akarçay üzerinde yaklaşık 2,5 kilometre yürüyen Bakan Eroğlu, spor yapan vatandaşlarla da sohbet etti. Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada kendisine kalem ve cemiyetin basın kartı hediye edilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gençliğinde kendisinin de memleketi Şuhut İlçesi’nde bir yerel gazetede köşe yazarlığı yaptığını hatırlattı.

Haberin Devamı

DHA