Gündem ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Paylaş
ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Ankara'da ABD’nin Büyükelçiliği'ne yönelik kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Polis kaçan zanlıları ararken, Amerikan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Türk polisine hızlı destekleri için teşekkür ederiz" ifadesi kullanıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bir açıklama yaparak, "ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı açık bir provokasyondur" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Arkadaşlarımız araç ve araç içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyor. "açıklamasında bulundu

Olay, saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan henüz plakası belirlenemeyen beyaz bir otomobilden ABD Büyükelçilik binasına doğru ateş açıldı.

Haberin Devamı

KURŞUNLARDAN BİRİ CAMA İSABET ETTİ

6 numaralı kapı önünde gerçekleşen saldırıda, 4-5 el silah sesi duyuldu. Güvenlik görevlilerinin bulunduğu kulübeye gerçekleştirilen saldırıda, kurşunlardan biri cama isabet etti.

Olayda şans eseri can kaybı veya yaralanma olmadı.

Aracın, Bulvar üzerinden Cinnah Caddesi istikametinde kaçtığı tespit edildi. Kısa süre içinde olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Civarda arama başlatan ekipler, boş kovanları muhafaza altına aldı. Kaçan aracın yakalanması için şehrin dört bir yanındaki ekipler alarm durumuna geçti.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü David Gainer saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bu sabah erken saatlerde elçiliğimize yönelik bir ’güvenlik hadisesi’ yaşanmıştır. Herhangi bir yaralanma yok ve detayları araştırıyoruz. Türk polisine hızlı destekleri için teşekkür ederiz."

Haberin Devamı

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, saat 05.30 sıralarında ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, "Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden beyaz renkli bir araç içinden, kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs veya şahıslar tarafından, ABD Büyükelçiliği nizamiyesine doğru 6 el ateş edilmiştir. Yapılan ilk incelemeler sonucunda, 3 adet merminin demir kapıya ve camlı bölüme isabet ettiği, herhangi bir can kaybının olmadığı anlaşılmıştır" denildi.

Açıklamada, ekiplerin olaya ilişkin çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

"SİLAHLI SALDIRI AÇIK BİR PROVOKASYONDUR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Sözcü Çelik, " ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı açık bir provokasyondur. Büyükelçilikler devletimizin güvencesi altındadır, güvenlikleri için azami hassasiyet gösterilecektir" dedi.

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Büyükelçiliği'ne ateş açılmasıyla ilgili olarak, "Bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye, güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar güvence altındadır" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "(ABD Büyükelçiliğine ateş açılması) Arkadaşlarımız araç ve araç içindeki kişilere ulaşmaya çalışıyor. " dedi