Dünya ABD'den vatandaşlarına Rusya uyarısı

ABD'den vatandaşlarına Rusya uyarısı

Paylaş
ABD'den vatandaşlarına Rusya uyarısı

Rusya'da St. Petersburg'da yaşanan patlamadan sonra ABD, Rusya'daki vatandaşlarını uyardı. Ülkedeki vatandaşlarından kişisel güvenliklerini sağlamaları, etraflarında olan bitenin farkında olmaları ve yerel medyayı takip etmeleri istendi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Twitter hesabından Rusya'daki patlamayla ilgili bir açıklama yaptı.

Mogherini, "Tüm AB Dışişleri Bakanlarıyla birlikte Saint Petersburg'dan gelen haberleri takip ediyoruz. Düşüncelerimiz Rusya halkıyla birlikte" ifadelerini kullandı.

ABD'DEN RUSYA'DAKİ VATANDAŞLARINA UYARI


ABD'nin Rusya'daki temsilcilikleri St. Petersburg'daki patlamanın ardından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada Rusya'ya başsağlığı dilekleri iletilirken, ülkedeki ABD vatandaşlarından kişisel güvenliklerini sağlamaları, etraflarında olan bitenin farkında olmaları ve yerel medyayı takip etmeleri istendi.



Rusya'da metroda patlama: Ölü ve yaralılar var

ALMANYA VE İNGİLTERE'DEN AÇIKLAMA


Almanya Hükümet Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Tüm şevkat duygularımız olaydan etkilenenler ve aileleriyle birlikte" ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise açıklamasında, "St. Petersburg'dan gelen patlama haberiyle dehşete düştüm. Duygularım kurbanlar ve aileleriyle birlikte." dedi.

Haberin Devamı