Ekonomi ABD derin nefes aldı

ABD derin nefes aldı

Paylaş
ABD derin nefes aldı

ABD'de kapanan hükümetin tekrar açılması ve borç tavanının yükseltilmesi konusunda Kongre'nin Senato kanadında liderlerin anlaşmaya vardığı belirtiliyor

Senato’daki Cumhuriyetçilerin toplantısından çıkarken konuşan Cumhuriyetçi Senatör Kelly Ayotte, "Anladığım kadarıyla anlaşmaya vardılar ama açıklamayı liderlere bırakıyorum" dedi.

Anlaşmaya göre, Hazine’ye 7 Şubat 2014’e kadar borçlanma yetkisinin verilmesi ve hükümetin de 15 Ocak 2014’e kadar açık kalabilecek şekilde fonlanmasının sağlanması planlanıyor. Senato kanadı bu tasarının önce Temsilciler Meclisi’nde oylamaya sunulmasını istiyor, böylelikle sürecin daha hızlı ilerleyeceği belirtiliyor.

Senato’daki uzlaşıyla ilgili kısa zamanda açıklama yapılması bekleniyor.

-Meclisin nasıl yanıt vereceği henüz belirsiz-


Bu arada, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ve Meclis Cumhuriyetcileri de hükümetin kapanması ve 24 saatten az süresi kalan borçlanma tavanı konusunda bir sonraki adımlarının ne olacağını görüştü.

Boehner’in sözcüsü Michael Steel de Senato’daki olası anlaşmanın Temsilciler Meclisi’nde nasıl veya ne zaman oylanabileceğine ilişkin henüz bir karar alınmadığını söyledi.

AA

Haberin Devamı