Dünya ABD dinleme operasyonlarını sınırlamayı görüşüyor

ABD dinleme operasyonlarını sınırlamayı görüşüyor

Paylaş
ABD dinleme operasyonlarını sınırlamayı görüşüyor

ABD Temsilciler Meclisi, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın gizli izleme programlarının fonlarının kesilmesi ve yürüttüğü operasyonlara sınırlama getirilmesini öngören yasayı görüşmeye başladı

ABD Temsilciler Meclisi, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) gizli izleme programlarının fonlarının kesilmesi ve yürüttüğü operasyonlara sınırlama getirilmesini öngören yasayı görüşmeye başladı. Yasanın görüşüldüğü komisyonda dün geç saatlerde yapılan oylamada, NSA hakkındaki düzenlemelerin, 598,3 milyar dolarlık ABD savunma yasa tasarısında görüşülmesine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

BUGÜN MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Mecliste bugün yapılacak toplantıda NSA hakkındaki sert tedbirler alınmasını içeren düzenlemeler görüşülecek. Bugün ele alınacak düzenlemelerden biri, NSA'nın, soruşturma açılmamış ABD vatandaşları hakkında telefon dinlemeleri de dahil olmak üzere kayıt tutmasının yasaklanmasını içeriyor. Bir diğer düzenlemeyse, ABD vatandaşlarını hedef almak veya onların telefon aramaları ve e-postaları da dahil olmak üzere kişisel haberleşme kayıtlarını elde etmek veya bu kayıtların içeriğini saklamak için NSA'ya ayrılan fonların kesilmesini öngörüyor. ABD'li muhafazakarlarca oluşturulan Çay Partisi adlı grup üyeleri ve liberal demokratlar, söz konusu düzenlemelerin savunma yasa tasarısına girmesi için özellikle çaba harcayan grupları oluşturuyor.

Haberin Devamı

AA