Dünya ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Gezi Parkı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Gezi Parkı açıklaması

Paylaş
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Gezi Parkı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, barışçıl gösterileri ve ifade özgürlüğünü desteklemeye devam ettiklerini belirterek, tüm yetkilileri Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları sakinleştirmeye yardımcı olmayacak yorum ve retoriklerden kaçınmaya çağırdıklarını söyledi

Psaki, günlük basın toplantısında, bir soru üzerine, Türkiye'de Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle gözaltına alınan yabancıların diplomatik pasaportu bulunduğuna yönelik haberlerin doğru olmadığını, bu kişilerin arasında bir Amerikalı'nın yer aldığına dair kendilerine bir bilgi gelmediğini belirtti.

Türkiye'yi sükuneti sağlamaya çağırmaya devam ettiklerini vurgulayan Psaki, birçok hükümet yetkilisinin de bunu yaptığını görmekten memnuniyetlerini dile getirdi. Psaki, barışçıl gösterileri ve ifade özgürlüğünü desteklemeye devam ettiklerini aktararak, tüm yetkilileri de durumu sakinleştirmeye yardımcı olmayacak yorum ve retoriklerden kaçınmaya teşvik ettiklerini bildirdi.

"Eylemcilerin terörist değil, haklarını arayan sıradan vatandaş olduğu yönünde mi pozisyonunuz?" sorusu üzerine Psaki, protestocuların büyük çoğunluğunun ifade özgürlüğü hakkını kullanan normal vatandaşlar olduğuna inandıklarını söyledi.

Psaki, Türkiye'nin yakın NATO mütttefiki ve Suriye dahil birçok konuda yakın bir partner olmaya devam ettiğini, Türk yetkililirle yakından çalışmayı sürdürdüklerini kaydetti.

AA

Haberin Devamı