Gündem ABD Elçiliği'ne saldırıda iki kişi gözaltında

ABD Elçiliği'ne saldırıda iki kişi gözaltında

Paylaş
ABD Elçiliği'ne saldırıda iki kişi gözaltında

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş edilmesi olayıyla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada iki kişinin silah ve araçlarıyla birlikte yakalandığı ve suçlarını itiraf ettikleri belirtildi

Ankara Valiliği ABD Büyükelçiliği'ne saldırı olayında iki kişinin yakalandığını ve suçlarını itiraf ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

"20/08/2018 günü saat 05.00 sularında, Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği binasına silahla ateş edilmesi olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda, aşağıda hususlar tespit edilmiştir.

1.Silahlı saldırı olayını geçekleştirdikleri değerlendirilen Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş, olayda kullanılan 9 mm çapında tabanca ve 06 BDP 502 plakalı araç ile birlikte yakalanmışlardır.

2.Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş alınan ilk ifadelerinde saldırıyı birlikte yaptıklarını kabul etmişlerdir.

3.Olayın faillerinden Ankara-Bağlum nüfusuna kayıtlı, 1979 doğumlu Ahmet ÇELİKTEN’in sigortalının yükümlülüklerini yerine getirmeme ve taksirle yaralamadan suç kaydı olup cezaevi firarisi olarak aranmaktadır.

Haberin Devamı

Diğer fail, Ankara-Çubuk nüfusuna kayıtlı, 1980 doğumlu Osman Gündaş’ın ise; taksirle yaralama, uyuşturucu, tehdit, oto hırsızlığı, kasten yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden suç kaydı bulunmaktadır.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da, "Bu sabah büyükelçiliğimize yönelik yapılan saldırı gerçekleştirdikleri iddiasıyla 2 kişinin hızlı ve profesyonel bir şekilde yakalanmasını sağlayan Türk emniyet güçleri ve Türk hükümetine teşekkür ederiz. Bize sağladıkları destek ve korumayı memnuniyetle karşılıyoruz." denildi.

6 EL ATEŞ EDİLDİ

Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden beyaz bir araçtan kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından saat 05.30 civarında, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği nizamiyesine doğru 6 el ateş edilmişti.