Yaşam ABD Grand Prix’sinde zafer Lewis Hamilton’ın oldu!

ABD Grand Prix’sinde zafer Lewis Hamilton’ın oldu!

Paylaş
ABD Grand Prix’sinde zafer Lewis Hamilton’ın oldu!

Lewis Hamilton’ın ABD Grand Prix’sini kazanmasıyla Formula 1 pilotlar sıralamasında şampiyonun MERCEDES AMG PETRONAS takımından çıkması kesinleşti.

Formula 1’de sezonun 17. yarışı olan ABD Grand Prix’sini MERCEDES AMG PETRONAS takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı. Teksas eyaletinin Austin kentinde koşulan yarışta MERCEDES AMG PETRONAS’ın diğer pilotu Nico Rosberg rakibi Hamilton’ın 5 saniye gerisinde kalarak ikinciliği elde etti. MERCEDES AMG PETRONAS pilotları, bu sezon toplamda onuncu kez ilk iki sırayı alarak bu alanda McLaren’ın 1988 yılında kırdığı rekoru egale etmiş oldular. Lewis Hamilton, bu zaferiyle bir sezonda toplamda 10 yarış birinciliğine ulaşarak toplamda 32 zaferle en çok yarış kazanan Britanyalı pilot unvanını aldı. MERCEDES AMG PETRONAS, Formula 1’de takımlar sıralamasındaki şampiyonluğunu Rusya Grand Prix’sinde garantilemişti. Bu sonuçla birlikte Formula 1 2014 sezonunda pilotlar şampiyonunun da MERCEDES AMG PETRONAS takımından çıkması kesinleşmiş oldu. Sezonun bitimine 2 yarış kala Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, 316 ve 292 sırayla ilk iki sırayı paylaşıyorlar.

Haberin Devamı

Yarış sonunda Lewis Hamilton şu açıklamayı yaptı: “Bize mükemmel bir hafta sonu yaşatan taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Muhteşem bir araca ve muhteşem bir ekibe sahip olmak gerçekten çok özel bir duygu. Sıralama turlarındaki sorunlarımızı aşmayı başardık ve bugün kendimi olabildiği kadar zorladım. Nico ile zorlu bir mücadeleye girdik ve onu geçtikten sonra bana kalan yarışı kontrol altında tutmaktı. Britanyalı pilotlar arasında en çok Formula 1 zaferi kazanan pilot unvanını almaktan çok büyük bir gurur duyuyorum. Bir sezonda 10 zafer gerçekten inanılmaz!”

Nico Rosberg ise şunları söyledi: “Pole pozisyonunda başladıktan sonra yarışı ikinci bitirmek benim için gerçekten hayal kırıklığı oldu. Sıralama turlarından farklı koşullar vardı ve yarışın başlangıcında bu nedenle ritmimi bulmakta zorlandım. Formula 1’de koşullara olabildiğince hızlı uyum göstermelisiniz ancak bu sefer benim uyum sağlamam uzun sürdü. Lewis beni geçtikten ancak 10 tur kadar sonra durumumu düzeltebildim. Lewis bugün daha iyi olanımızdı, takım arkadaşımı tebrik ediyorum. Her ne kadar zor olsa da hala şampiyonluk için şansım var. Bu nedenle mücadeleye devam edeceğim. Asla pes etmem.”

Haberin Devamı