Dünya ABD Savunma Bakanı: Kimsenin petrolünü almak için burada değiliz

ABD Savunma Bakanı: Kimsenin petrolünü almak için burada değiliz

Paylaş
ABD Savunma Bakanı: Kimsenin petrolünü almak için burada değiliz

Resmi bir ziyaret için bugün Irak'ın başkenti Bağdat´a gelen ABD Savunma Bakanı James Mattis ziyareti öncesi yaptığı açıklamada 'kimsenin petrolüne el koymak düşüncesinde' olmadıklarını söyledi

ABD Devlet Başkanı Donald Trump başkanlık seçimi kampanyası sırasında “Saddam Hüseyin´in devrilmesi sonrasında ABD Irak petrollerini ‘koruma altına´ almalıydı´´ diye konuşmuştu.
James Mattis, Savunma Bakanı olarak Irak´a yaptığı ilk ziyarette Amerika´nın satın aldığı petrolün her zaman parasını ödediğini, bundan sonra da ödemeye devam edeceğini belirterek “Biz kimsenin petrolünü almak için burada değiliz´ dedi.

GİRİŞ YASAĞI GÖRÜŞMENİN ODAK NOKTASI



Savunma Bakanı Mattis´in Irak ziyareti sırasında IŞİD´e karşı verilen savaşın gelişmeleri ile ABD destekli Irak ordusunun Musul´u IŞİD´ten geri alma operasyonundaki son durumu yerinde değerlendireceği belirtilidi.
Siyasi gözlemciler ABD Devlet Başkanı Trump´ın ABD´te Irak vatandaşlarını da kapsayan geçici giriş yasağı getirmesinin Irak´la ilişkilerin geliştirilmesinin önünde engel olacağını, konunun görüşmelerin odak noktası oluşturacağını belirtiyorlar.

Ersin Arslan / DHA

Haberin Devamı