Dünya ABD: Türkiye şeffaf davranıyor

ABD: Türkiye şeffaf davranıyor

Paylaş
ABD: Türkiye şeffaf davranıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, düşürülen Suriye helikopteriyle ilgili yaptığı açıklamada 'Türkiye angajman kurallarına yönelik tamamen şeffaf davranıyor' dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Türkiye’nin, sınırını ihlal eden Suriye helikopterini vurmasıyla ilgili, "Türkiye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik taahhüdümüz var. Türk hükümeti, Suriye hükümetinin geçen yıl Türk jetini düşürmesinden bu yana yürütülen angajman kurallarına yönelik tamamen şeffaf davranıyor" dedi.

TAAHHÜDÜMÜZ VAR

Günlük basın toplantısında, konuyu yakından takip ettiklerini ve ürk yetkililerle yakın iştişarelerinin sürdüğünü belirten Psaki, şöyle konuştu:

"Sizin de bildiğiniz gibi, Türkiye dost ve NATO müttefiki ve Türkiye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik taahhüdümüz var. Türk hükümeti, Suriye hükümetinin geçen yıl Türk jetini düşürmesinden bu yana yürütülen angajman kurallarına yönelik tamamen şeffaf davranıyor. Türkiye, Suriye askeri helikopteri ancak Türk hava sahasını ihlal ettikten ve Türk yetkililerin sürekli uyarılarını gözardı etmesinin ardından vurduğunu belirtti."

BAŞARILI OLMAYACAĞINI DÜŞÜNSEYDİK...


Suriye’nin kimyasal silahlarından arındırılması noktasında oluşturulan takvimi uygulayacak kişi olmasının, bu ülkenin Devlet Başkanı Beşşar Esad'in iktidarda kalmasını uzatıp uzatmayacağına yönelik soru üzerine Psaki, bu görüşe katılmadığını dile getirerek, geçici hükümet, kişi veya yönetim başta olursa olsun bu anlaşmayı uygulayacağını bildirdi.

Psaki, başka bir soru üzerine, "Başarılı olmayacağını düşünseydik bu zaman çizelgesini ortaya koymazdık" dedi.

Haberin Devamı