Dünya ABD: Türkiye taleplerimizi kabul etti

ABD: Türkiye taleplerimizi kabul etti

Paylaş
ABD: Türkiye taleplerimizi kabul etti

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, perşembe günü, Güney Amerika gezisi kapsamında uçaktaki gazetecilere açıklama yaptı. Hagel, Türkiye İle ilgili konulara da değindi

Hagel, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’den almak istediği kilit askeri yardımın İncirlik’teki Türk hava üssüne erişim ile birlikte Suriye’deki ılımlı kuvvetlere eğitim verilmesi ve ekipman sağlanması için bir anlaşma olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Hagel ABD yetkililerinin bu meseleleri bu hafta Türk liderlerle yaptıkları görüşmelerde gündeme getirdiklerini de ekledi. Ankara’nın, Türkiye- Suriye sınırı boyunca güvenli bölge kurma isteği aktif olarak kabul edilmezken, Hagel, "Amerikan liderlerinin bu konuda tartışmaya açık olduğunu" söyledi.

Savunma Bakanı konuşmasında, "Türkiye İslam Devleti militanlara karşı mücadelede değerli olacak askeri yeterliliğe sahiptir. ABD Suriye sınırına yakın olan hava üssünde çeşitli uçakları konuşlandırmasının mümkün olmasını istiyor" ifadelerini kullandı.

'ILIMLI MUHALİFLERİ EĞİTME VE TEÇHİZATLANDIRMA'

ABD Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye, Suriyeli ılımlı muhalifleri eğitme ve teçhizatlandırma programını kabul etti." Açıklamayı yapan ABD Dışişleri sözcüsü Marie Harf, gelecek hafta Amerikalı bir ekibin Ankara’ya giderek bu konunun planlamasıyla ilgili askeri kanallarla görüşmeler yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

DHA