Gündem ABD: Türkiye'deki gidişattan kaygılıyız

ABD: Türkiye'deki gidişattan kaygılıyız

Paylaş
ABD: Türkiye'deki gidişattan kaygılıyız

Dışişleri Bakanı Sözcüsü Crowley, "Gazetecilerin gözaltına alınmasıyla Türkiye'deki gidişattan kaygılarımız var. Çok yakından takip edeceğiz" dedi

Ergenekon soruşturmasında aralarında Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu gazetecilerin gözaltına alınmasına ABD'den ilk tepki geldi.

Haberin Devamı

Gazeteciler, günlük basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley'e Türkiye'deki gözaltıları sordu.

Sözcü Crowley, gözaltıların sistematik olduğunu düşünüp düşünmediği yönündeki soruya "Bu konuda bir yargıda bulunmak zor. Kamuoyunun önünde dile getirdiğimiz gibi Türkiye'deki gidişattan kaygılarımız var. Bu gelişmelerle ilgili olarak Türk yetkililerle temasları sürdürüyoruz. Bu konuları çok yakından takip edeceğiz" sözleriyle yanıt verdi.

Devam eden gelişmeleri izleyeceklerini vurgulayan Crowley, inceleme ya da soruşturmaların şeffaf şekilde ilerlemesi çağrısında bulundu. Crowley, bunun sağlıklı demokrasi için kritik olduğunu belirterek, "Yıllık insan hakları raporumuzda küresel basın özgürlüklerine ilişkin değerlendirmelerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Baracak Obama'nın Türkiye'deki gazetecilere yönelik yıldırmaların farkında olup olmadığı ve gündeme getirip getirmediğinin sorulması üzerine Crowley, Beyaz Saray'ı adres gösterdi ve sorunun Obama'ya yöneltilmesini istedi.