Gündem ABD Uluslararası İnanç Özgürlüğü Elçisi Sam Brownback'ten 'Papaz Brunson' açıklaması

ABD Uluslararası İnanç Özgürlüğü Elçisi Sam Brownback'ten 'Papaz Brunson' açıklaması

Paylaş
ABD Uluslararası İnanç Özgürlüğü Elçisi Sam Brownback'ten 'Papaz Brunson' açıklaması

İzmir’de görülen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un davasını izleyen ABD Uluslararası İnanç Özgürlüğü Elçisi Sam Brownback, “Yönetim son derece kaygılı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüm. Papaz Brunson serbest bırakılana kadar bu konu ABD için yüksek öneme sahip olmaya devam edecek” dedi

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'un yargılanması devam ediyor. Duruşmaya tutuklu sanık Brunson ve avukatının yanı sıra yabancı basın mensupları, Brunson'un eşi Norine Brunson, Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis ile ABD Uluslararası İnanç Özgürlüğü Elçisi Sam Brownback ve kilise görevlileri katıldı.


ABD'li papaz Andrew Craig Brunson için karar verildi


"ABD İÇİN YÜKSEK ÖNEME SAHİP"


Duruşmaya verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulunan Brownback, ABD yönetiminin dava konusunda kaygı duyduğunu ifade ederek, “Andrew Craig Brunson’un kesinlikle masum olduğuna inanıyoruz. Yargı sisteminin de bunu göreceğini ve yakın zamanda serbest bırakacağını umuyoruz. ABD-Türkiye ilişkileri son derece değerli. ABD ve Türkiye, uzun süredir müttefik. Bu konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüm. Papaz Brunson serbest bırakılana kadar bu konu ABD için yüksek öneme sahip olmaya devam edecek” dedi.

İHA