Dünya ABD'de 12 yaşındaki çocuk, 9 yaşındaki arkadaşını öldürdü

ABD'de 12 yaşındaki çocuk, 9 yaşındaki arkadaşını öldürdü

Paylaş
ABD'de 12 yaşındaki çocuk, 9 yaşındaki arkadaşını öldürdü

ABD'nin Michigan eyaletinde 12 yaşındaki bir çocuk, dokuz yaşındaki arkadaşını oyun parkında bıçaklayarak öldürdü

Görgü tanıkları, eyaletin batısındaki Kentwood kentinde parkta oynayan dört çocuktan büyük olanın, aniden cebinden bıçak çıkararak arkadaşına saldırdığını ve birkaç yerinden bıçakladığını söyledi.

Haberin Devamı

Ağır yaralanan Michael Conner Verkerke'nin evine kadar gittiği ve kanlar içinde verandaya yığıldığı belirtildi. Küçük çocuk, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Arkadaşını bıçaklayan çocuğun, park yakınlarındaki bir evden polise telefon ederek teslim olduğu öğrenildi. Ev sahibi Glen Stacy, çocuğun kapısını çalıp telefonunu kullanmak için izin istediğini, daha sonra polisi arayarak arkadaşını öldürdüğünü itiraf ettiğini söyledi.

Polis Şefi Thomas Hillen, arkadaşını bıçaklayan çocuğun doktor kontrolünden sonra ıslahevine götürüldüğünü, bugün mahkeme karşısına çıkarılacağını açıkladı.

Çocukların silah kullanmasının ve okul saldırılarının gündemden düşmediği ABD, 2012'de Connecticut eyaletindeki Newtown kentinde düzenlenen silahlı saldırıyla sarsılmıştı. Adam Lanza adlı genç, 14 Aralık'ta önce birlikte yaşadığı annesini başından vurarak öldürmüş, daha sonra Sandy Hook İlkokulu'nu basmıştı. Lanza, 20'si çocuk 26 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti. Başkan Barack Obama, büyük tepki çeken ve silah kontrol tartışmalarını alevlendiren saldırının ardından silah kontrolüyle ilgili Kongre'nin onayına gerek olmayan 23 başkanlık emrini imzalamıştı.

Haberin Devamı

12 yaşındaki katil zanlısı ve öldürülen Michael Conner Verkerke