Yaşam ABD'de 501 bin Hoverboard geri çağrıldı

ABD'de 501 bin Hoverboard geri çağrıldı

Paylaş
ABD'de 501 bin Hoverboard geri çağrıldı

Hoverboard’lar dünya çapında büyük bir çılgınlık olarak yayılmaya devam ediyor ancak ABD Tüketim Ürünleri Güvenliği Komisyonu, ülkede satılan 501 bin hoverboard’ın yangın tehlikesi yarattığı için geri çağrılmasına karar verdi.

Pilleri aşırı ısınabilen bu cihazların alev alabildikleri ve yangına sebep olabildikleri biliniyor. Bazı kullanıcıların, aracın üzerindeyken ve video kaydı yaparken aniden parlayan ve alev alan hoverboard’lar ile internet üzerinde yer alan görüntüleri, tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Çoğunlukla Çin’de üretilen ve çok güçlü batarya kapasitesine sahip olan hoverboard’lar, kullanılmadıkları zamanlarda bile, bir odada durdukları köşede alev alarak evlerde yangın tehlikesi yaratabiliyorlar. Bu tehlike nedeniyle çoğu hava yolu hoverboard’ları uçaklarına almıyor. Üstelik şimdi ABD’de yayınlanan geri çağırma duyurusuna göre bu tehlike sadece Çin’de üretilen ucuz hoverboard’lar için de geçerli değil, AirWalk, Razor ve Swagway çok büyük markaların hoverboard’lar geri çağırma listesinde yer alıyor.

Komisyonun kurallarına göre, tüketiciler hoverboard’ları iade edip paralarını isteyebilecekleri gibi üretici firmadan, ilgili güvenlik sertifikasına uyumlu şekilde üretilmiş yeni bir hoverboard talep etmeleri de mümkün. Ancak komisyon bu imkanı sadece Segway markasına sağlıyor. Diğer markaların ise müşterilerine geri ödeme yapması gerekiyor. Öyle görünüyor ki, Segway dışında hiçbir marka yangın çıkarmayacak kadar güvenli hoverboard üretmeyi başarabilmiş değil.

Haberin Devamı

Evinde hoverboard’ı bulunan okurlarımızın dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.
FBI, Bilgi Güvenliğinde Hillary Clinton’u Suçlamadı