Dünya ABD'de silahlı saldırgan alarmı

ABD'de silahlı saldırgan alarmı

Paylaş
ABD'de silahlı saldırgan alarmı

New Jersey'nin Paramus kentindeki bir alışveriş merkezinde ateş açtığı rapor edilen silahlı kişiyi yakalamak için polis geniş çaplı operasyon başlattı

ABD'de Los Angeles Havalimanıdaki silahlı saldırının etkisi geçmeden New Jersey'nin Paramus kentindeki bir alışveriş merkezinde ateş açtığı rapor edilen silahlı kişiyi yakalamak için polis geniş çaplı operasyon başlattı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, eyaletin en büyük alışveriş merkezlerinden Westfield Garden State Plaza Mall'da yerel saatle 21.20 sıralarında silahlı bir şahıs çevreye 6-7 el ateş açtı. Silahlı saldırı ihbarının ardından bölgeye onlarca polis ve sağlık ekibi ile 3 helikopter yönlendirdi.

Çelik yelekli müdahale timleri, büyük bölümü boşalan alışveriş merkezinde genişçaplı operayon başlattı. Polisin operasyonu devam ederken, silahlı kişinin halen AVM içinde bulunduğu bildirildi. Olayda şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olduğuna yönelik bir açıklama yapılmadı.

Kyle Girbenderof, kasklı şahsı gördüğünü, olayın hemen ardından güvenlik görevlilerinin merkezi tahliye etmeye başladığını ifade etti. Girbenderof, soğuk havaya rağmen polisin vermiş olduğu battaniyeleri kullanarak güvenli bir noktada operasyonun tamamlanmasını beklediklerini bildirdi.

Alışveriş merkezi çalışanlarından Eddie Kahmann, telefonla aradığı medya kuruluşlarına yaşanan dehşeti anlattı. Silah seslerinin ardından yüzlerce kişinin panik halinde alışveriş merkezinden koşarak uzaklaşmaya çalıştığını belirten Kahmann, kendisinin de bir kapının arkasına gizlendiğini belirtti.

Bir başka merkez çalışanı Allie Cozic ise siyah zırh benzeri birkıyafet giyen şahsı gördüğünü, saldırganın elinde büyük bir silah taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

AA