Türkiye (Son Dakika) ABD'de siyahi şüpheliyi sırtından vuran polis suçlu bulundu

ABD'de siyahi şüpheliyi sırtından vuran polis suçlu bulundu

Paylaş
ABD'de siyahi şüpheliyi sırtından vuran polis suçlu bulundu

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde oluşturulan soruşturma kurulu (jüri), siyahi şüpheli Walter Scott'u öldüren beyaz polis Michael Slager'in kanunsuz silah kullanıp cinayet işlediğine karar verdi

ABD'nin Güney Carolina eyaletinin North Charleston kentinde, kaçan silahsız siyahi şüpheli Walter Scott'u sırtından vurup öldüren ve işine son verildikten
sonra gözaltına alınan polis Michael Slager'le ilgili, jüri kararını açıkladı.

Nisan ayının ilk haftasında ilk suçlamanın yapıldığı davaya konu olan öldürme olayını soruşturan jüri, 33 yaşındaki polis Slager'in, silahını kanunsuz bir şekilde kullanıp 50 yaşındaki siyahi Scott'u öldürmesinin cinayet olduğuna karar verdi.

Scott ailesinin avukatı Chris Stewart, kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün, karanlık zamanlarda dahi inancını korursan ışığı göreceğine dair bir örnektir. Bu sadece bir adım" dedi.

Haberin Devamı



ABD savcılarının yaptıkları suçlamaya göre Slager'in mahkeme tarafından suçlu bulunması halinde 30 yıldan müebbet hapse kadar farklı cezalara çarptırılması beklenirken, duruşmanın tarihi henüz belli olmadı.

Trafik ışığı ihlali yaptığı gerekçesiyle durdurulan ve bu sırada kaçmaya çalışan donanma emeklisi siyahi Scott, nisan ayı başında, polis memuru Slager tarafından sırtına 8 el ateş edilerek öldürülmüştü. Olay, bir vatandaş tarafından çekilen ve "The Post and Courier" gazetesinin yayınladığı videoda ortaya çıkarılmıştı.