Dünya ABD’deki kızamık salgınında vaka sayısı 704’ü buldu

ABD’deki kızamık salgınında vaka sayısı 704’ü buldu

Paylaş
ABD’deki kızamık salgınında vaka sayısı 704’ü buldu

ABD’nin başta New York olmak üzere birçok eyaletinde süren ve son 25 yılın en büyüğü olarak nitelendirilen kızamık salgınında, yıl başından bu yana görülen vaka sayısı 704’ü buldu

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bugün ABD’nin birçok eyaletinde görülen kızamık salgını ile ilgili güncel rakamları açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamada, New York başta olmak üzere ülkenin 22 eyaletinde görülen salgında, 2019 başından bu yana 704 kızamık vakasına rastlandığı belirtildi. Açıklamada, 44 kişinin hastalığa başka bir ülkeye seyahatleri esnasında yakalandığı belirtildi.

HASTALIK YENİDEN NÜKSETTİ

Kızamık salgınında şu ana kadar herhangi bir ölüm vakası olmadığına işaret edilen açıklamada, 66 kişinin hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

ABD’de bu yıl başından beri rastlanılan kızamık vakaları son 25 yılın en yüksek oranını teşkil ediyor.

ABD, 2000’de kızamığı tamamen yendiğini duyurmuş ancak bu yıl kızamık hastalığı yeniden nüksetmişti.

ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞTİ

New York kentinde ay başında yayılan kızamık salgınından dolayı acil sağlık durumu ilan edilmişti. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Brooklyn de kızamıkla mücadele için zorunlu aşı şartı getirildiğini bildirmişti. New York’un Rockland bölgesinde geçen ay kızamık aşısı yapılmayan çocukların okula gitmesi yasaklanmıştı.

Haberin Devamı

NEW YORK (AA)