Dünya ABD'den Rusya'ya 'yalnız değiliz' mesajı

ABD'den Rusya'ya 'yalnız değiliz' mesajı

Paylaş
ABD'den Rusya'ya 'yalnız değiliz' mesajı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağa müdahale gerektiği takdirde ABD’nin yalnız olmayacağını söyledi.

Çeşitli temaslar için Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, kritik açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Austin, nasıl bir askeri adım olacağı konusunda herhangi bir spekülasyonda bulunmak istemediğini, ancak Rusya’nın böylesi bir harekette ABD’nin yalnız olmayacağını bilmesi gerektiğini söyledi.

Güney Kore Savunma Bakanı'yla düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Austin, “Her ne yaparsak bunu uluslararası kamuoyunun bir parçası olarak yapacağız. Yine de her halukarda bir saldırı olmaması en iyi durumdur. Ancak sorunlu bir söylem görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la Stockholm’de görüşmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da son olarak yaptığı açıklama Rusya’yı Ukrayna sınırındaki olası bir askeri hareket konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Ukraynalı yetkililer son dönemde Rusya’nın sınıra 90 bin civarında asker gönderdiğini söylerken Rusya, Ukrayna’yı sınırda askeri yığınak yapmakla suçluyor.