Dünya AB'den seyahat listesi kararı! Bir ülke daha muaf

AB'den seyahat listesi kararı! Bir ülke daha muaf

Paylaş
AB'den seyahat listesi kararı! Bir ülke daha muaf

Avrupa Birliği, koronavirüs nedeniyle bazı ülkelere uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesine Güney Asya ülkesi Endonezya'yı eklediğini duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, AB ülkelerine zorunlu olmayan seyahatler için uygulanan ve kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasının tavsiye edildiği ülkeleri içeren liste güncellendi.

Haberin Devamı

SON EKLENEN ENDONEZYA OLDU

Son güncellemeyle AB ülkeleri, Arjantin, Avustralya, Bahreyn, Kanada, Şili, Kolombiya, Endonezya, Ürdün, Kuveyt, Namibya,Yeni Zelanda, Peru, Katar, Ruanda, Suudi Arabistan, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Uruguay ve Tayvan’a yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırabilecek.

Güncellemeyle listeye Endonezya ilave edilmiş oldu.

AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde Çin'e de sınırlar açık tutulabilecek.

İKİ HAFTADA BİR GÜNCELLENİYOR

AB'nin listesi, üye ülkeler için tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcılığı bulunmuyor. Söz konusu liste, iki haftada bir güncelleniyor.

Listedeki ülkelerden AB'ye turistik seyahatlere izin verilebilirken, yolculara test ve karantina gibi bazı ek tedbirler uygulanabiliyor.

Haberin Devamı

Listede yer almayan ülkelere, AB ülkelerinin seyahat kısıtlamaları ise devam ediyor.

AB, Mart 2020'de salgının yayılmasını engellemek için zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirilmesini kararlaştırmıştı.