Dünya ABD'li hemşire ağlayarak itiraf etti: Hastaların fişi çekiliyor

ABD'li hemşire ağlayarak itiraf etti: Hastaların fişi çekiliyor

Paylaş
ABD'li hemşire ağlayarak itiraf etti: Hastaların fişi çekiliyor

Corona virüsten en çok etkilenen ülkelerden birisi olan ABD'de bir hemşirenin itirafları ülkedeki son durumu gözler önüne serdi.

Corona virüs salgınında merkez üssü haline gelen ABD'de sağlık sistemi iflasın eşiğine geldi. Asya'da corona virüs salgını etkisini iyice azaltırken salgının merkezi halini alan ABD'de vakaların ve can kayıplarının önüne geçilemiyor. ABD’nin Nevada eyaletinde görevli olan ve corona virüs (Covid-19) salgıyla mücadeleye destek vermek için New York’a giden Nicole Sirotek adlı hemşire göz yaşlarıyla ABD'deki sağlık sistemindeki ihmallari anlattı

Haberin Devamı

İtiraflarda bulunan hemşire corona virüs tedavisi gören ve iyileşme ihtimaline şüphe ile bakılan corona virüs hastalarının solunum cihazlarının fişlerinin en ufak bir durumda çekildiğini ifade etti.


Sağlık sisteminde ihmaller

Nicole Sirotek adlı hemşire ABD'li hemşire ülkede tıbbi ihmallerin olduğunu çektiği videoyla göz yaşlarına boğularak anlattı. Sirotek, ABD’de corona virüs hastalarının “ağır ihmal ve kötü tıbbi yönetim” nedeniyle “öldürüldüğünü” iddia ederken “Artık yasal olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Savunucu gruplar bile bu insanlar hakkında bir şey yapmıyor, siyahi insanların hayatları burada önemli değil. Durum çok vahim. Binlerce kişi ihmallerden dolayı ölüyor" dedi.

DHA