Dünya ABD'li sunucudan büyük gaf

ABD'li sunucudan büyük gaf

Paylaş
ABD'li sunucudan büyük gaf

ABD'li ünlü televizyon ve radyo sunucusu Glenn Beck, Norveç'teki katliamda ölen gençleri Hitler gençliğine benzetince büyük tepki çekti

Muhafazakar eğilimli Beck, Norveçli cani Anders Behring Breivik’in Utoya adasında öldürdüğü gençleri Nazi Almanya’sı lideri Adolf Hitler’in takipçileri Hitler gençliğine benzetti.

Haberin Devamı

Beck, Utoya adasında öldürülen 68 gencin İşçi Partisi’nin gençlik koluna üye olduğuna değinerek, bu gençlerin Nazi partisinin gençlik koluyla “rahatsız edici” benzerlikler taşıdığını söyledi.

Aynı zamanda muhafazakar Çay Partisi hareketine üye olan Beck, radyo programında şu ifadeleri kullandı: “Politik amaçlı bir kampta silahlı saldırı düzenlendi. Sanki biraz, bilirsiniz, Hitler gençliğini çağrıştırıyor. Demek istediğim, kim çocuklar için sadece siyaset içerikli bir kamp düzenler ki? Rahatsız edici.”

Beck’in açıklamalarına Norveç’ten anında cevap geldi. Başbakan Jens Stoltenberg’in eski basın sözcüsü Torbjørn Eriksen, ünlü radyo programcısının birçok ifadesi nedeniyle özür dilemek zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Beck’in yaptığı yorumla seviyesini bir kez daha aşağılara çekmeyi başardığını” belirtti.

HÜRRİYET

Haberin Devamı