Siyaset Abdullah Gül Üniversitesi'ne adım adım
Paylaş
Abdullah Gül Üniversitesi'ne adım adım

Kayseri'ye Erciyes Üniversitesi'nden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismini taşıyacak ikinci bir devlet üniversitesi kuruluyor

Böylece Gül, Atatürk'ten sonra İsmet İnönü, Celal Bayar ve Süleyman Demirel'le birlikte üniversiteye ismi verilen beşinci cumhurbaşkanı olacak.

Meclis, bu hafta da gündemindeki önemli tasarıları yasalaştırmak için mesai yapacak. Genel Kurulda, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 8 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı ele alınacak.

BİLKENT'İN İSMİ DEĞİŞİYOR

Buna göre, Kayseri Abdullah Gül, Yıldırım Beyazıt (Ankara), Bursa Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Konya Teknik ve Erzurum üniversitelerinin yanı sıra Uluslararası Antalya Üniversitesi adıyla yeni vakıf üniversitesi kurulacak. Bilkent Üniversitesi'nin adı da İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olacak.

ÜNİVERSİTEYE ADI VERİLEN 5. CUMHURBAŞKANI OLACAK

Tasarının kabulü halinde, Kayseri'nin Mimarsinan beldesinde inşa edilecek üniversitenin bütün binaları Kayserili hayırsever işadamları tarafından yaptırılacak.

Projenin hayata geçirilmesiyle devlet üniversitelerinin sayısı 86'ya çıkacak. Abdullah Gül, Atatürk'ten sonra İsmet İnönü, Celal Bayar ve Süleyman Demirel'le birlikte üniversiteye ismi verilen beşinci cumhurbaşkanı olacak.

Haberin Devamı