Siyaset Abdullah Gül'ün danışmanına dava
Paylaş
Abdullah Gül'ün danışmanına dava

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlarından Yusuf Said Müftüoğlu hakkında, twitter hesabında CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle dava açıldı

Kılıçdaroğlu’nun avukatınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nde danışman olarak çalışan Yusuf Said Müftüoğlu’nun, kişisel görüşlerin paylaşımı amacıyla kullanılan "www.twitter.com" adlı internet sitesinde, Kılıçdaroğlu hakkında, hakaret içerikli yorumlarda bulunduğu, yazdığı mesajların ağır eleştiri hakkı ve düşünce özgürlüğü sınırlarını aşan ifadeler olduğunun ileri sürüldüğü hatırlatıldı.

İddianamede, Müftüoğlu’nun, savcılık ifadesinde, "twitter" hesabındaki profili, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevinden önce aldığını ve bu profili geçen haftalarda kapattığını ve şu anda bu profilin aktif olmadığını belirttiği anımsatıldı.

"KESİNLİKLE HAKARETTE BULUNMADIM"

"Twitter" sitesi, bir sosyal paylaşım sitesi olduğundan günlük olarak düşüncelerini kendi profiline yazdığını kaydeden Müftüoğlu, "Kesinlikle hiçbir kimseye karşı hakarette bulunma ve suç işleme kastının olmadığını" savundu.

"YORUM YAPARKEN MAKAM KULLANMADIM"

Kimlik bilgileri ve fotoğraflarını gizlemeden sadece düşüncelerini ve olaylara ilişkin yorumlarını açıkladığını, Anayasa’ya ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’ne göre düşünceyi açıklamanın bir insan hakkı olduğunu belirten Müftüoğlu, düşüncelerini açıklarken hiçbir şekilde Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı makamını kullanmadığını ve o makama aykırı olarak herhangi bir iş yapmadığını kaydetti.

Bu sosyal paylaşım sitesinin üslubu gereği hiciv şeklinde yazılar yazdığını ileri süren Müftüoğlu, kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini ve suçsuz olduğunu ifade etti.

Davanın iddianamesinde, Müftüoğlu’nun, "Kamu görevlisine görevinden dolayı internet üzerinden hakaret" iddiasıyla cezalandırılması talep edildi. Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamenin kabul edilmesi halinde, Müftüoğlu’nun yargılanmasına önümüzdeki aylarda başlanacak.

MÜFTÜOĞLU'NUN O SÖZLERİ

Yusuf Said Müftüoğlu, twitter'daki sayfasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Arkadaşlar öğrendim ben meseleyi: Ak Parti Kılıçdaroğlu’nun hoşafına müshil atmış, adam cırcır olmuş, o yüzden kullanamamış oyunu" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı