Ekonomi ABD'ye baklava yedirecek

ABD'ye baklava yedirecek

Paylaş
ABD'ye baklava yedirecek

ABD'ye baklava yedirecek

Baklava üretimiyle adını duyuran Güllüoğlu firmasının yönetim kurulu başkanı Nejat Güllü, hedeflerinin ABD’nin tüm eyaletlerinde şube açmak olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Güllüoğlu’nun Türkiye’deki 16’ncı şubesi, merkez Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda törenle hizmete açıldı.
Nejat Güllü, tören öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Güllüoğlu olarak herkesin damak tadına hitap eden üstün ürünler ürettiklerini belirtti.

Bursa’yla birlikte bugün Hollanda’daki şubelerinin açılışının da yapıldığını dile getiren Güllü, “ABD’de Manhattan, Brooklyn, Los Angeles ve Kuzey Irak’ta Erbil’in ardından Hollanda Amsterdam ile birlikte yurtdışındaki şube sayımız da 5 oldu” dedi.

Bulgaristan, Libya, Romanya, Kanada ve Kuveyt’te yeni şubeler açmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Güllü, yıl sonuna kadar 4 farklı ülkede 5 yeni şube açmayı planladıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Güllü, özellikle ABD’lilerin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını, bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Amerikalılar Türk tatlılarının tadına vardılar. Bu ilgi karşısında bizim de bazı hedeflerimiz var. ABD’nin tüm eyaletlerinde şube açmayı hedefliyoruz. Dönem dönem bu açılışlarımızı gerçekleştireceğiz. Güllüoğlu olarak artık altyapımızı tamamladık. Ağaç büyüdü ve şimdi meyve verme zamanı” diye konuştu.

ŞANLIURFA’YA ÜRETİM TESİSİ

Nejat Güllü, 2011 yılında Şanlıurfa’da kendi süt, peynir ve yağlarını üretecekleri bir tesis açmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
İstanbul Kağıthane’de bulunan tesisin sektördeki ve dünyadaki en büyük baklava üretim tesisi olduğunun altını çizen Güllü, şunları kaydetti:

“Krize rağmen üretim seviyemiz düşmedi ve yatırımlarımız devam etti. 2008 yılı ihracatımız 2 milyon 245 bin lira. 2009 yılında 2 milyon 450 bin liraya yakın ihracat gerçekleştirdik. Kriz olmasına rağmen bu rakamlarda bir artış oldu. 2010 yılı ciro hedefimizde ise diğer yıllara oranla yüzde 10’luk bir artış öngörüyoruz. 2010 yılı ihracat hedefimiz 3 milyon liradır.”