Dünya AB'in Rumlara tanıdığı zaman doluyor!

AB'in Rumlara tanıdığı zaman doluyor!

Paylaş
AB'in Rumlara tanıdığı zaman doluyor!

Borç kriziyle boğuşan Güney Kıbrıs'ın çözüm arayışı sürüyor. AB'nin tanıdığı zaman dolmak üzere... Son 24 saate girilirken, Kıbrıs'ta gerginlik arttı

AB'nin 10 milyar euro'luk paketini reddeden Güney Kıbrıs yönetimi çareyi Moskova'da görmüş, ancak Rum Bakan Mihail Sarris görüşmelerden eli boş dönmüştü.

Rum lider Nikos Anastasiadis, pazarlıkların Lefkoşa-Brüksel ekseninde telefonla yapılması yerine Brüksel'e gitmek istedi. Ancak AB bu seyahate gerek görmedi. Anastasiadis, Lefkoşa'da B Planı için görüşmelerini sürdürdü.

Ekonomi Bakanı Sarris'e göre, önemli ilerlemeler var görüşmelerde ancak AB'nin önerdiği paketten daha sert önlemler içeren dayanışma fonu henüz onaylanmış değil.

Geçen hafta cumartesi gününden bu yana kapalı olan Rum bankalarının ATM'leri önündeki kuyruk daha da uzadı. Eğer dayanışma fonuyla AB'nin 10 milyar euro'luk kurtarma paketi için gerekli olan 5, 8 milyar euro bulunamazsa, Avrupa Merkez Bankası'nın verdiği zaman dolmuş olacak. Pazartesi günü, Güney Kıbrıs'ta resmi tatil.

Hafta boyunca kapalı olan bankaların salı günü açılması bekleniyor.

Çözüm bulunamazsa salı günü bankalar açıldığında Rum kesimi iflas edecek. AB Maliye Bakanları pazar günü toplanıp Rumlarla ilgili kararını verecek. Rumlar iflas ederse, euro bölgesinden atılmaları gündemde.

Haberin Devamı