Türkiye (Son Dakika) Ablasına diz çöktürüp başından vurmuş!

Ablasına diz çöktürüp başından vurmuş!

Paylaş
Ablasına diz çöktürüp başından vurmuş!

Diyarbakır'da annesi Bedia Ateşal ve ablasıTevrat Ateşal'ı öldüren, babası Alaattin Ateşal'ı silahla ağır yaralayan Selamettin Ateşal (22) hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 40 yıl hapis cezası istendi

Selamettin Ateşal, geçen Ekim ayında annesi Bedia ve ablası Tevrat Ateşal’ı öldürdü, babası Alaattin Ateşal’ı da yaraladı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, öldürülen Bedia Ateşal’ın olaydan 2 gün önce oğlu Selamettin Ateşal tarafından dövülmesi üzerine polise giderek şikayetçi olduğu belirtildi. İddianamede, Selamettin Ateşal’ın ablası ve annesi ile ilgili çıkan dedikodulara inandığı için olaydan birkaç gün önce tabanca ile diğer kız kardeşi S.T.’nin evine gittiğini kadının korkudan kapıyı açmadığı yer aldı.

Şüpheli Ateşal’ın dedikodular nedeniyle sık sık teyzelerini öldüreceğini söylediği, bir terzide çalışan annesi Bedia ve babası Alaattin Ateşal’a ateş ettiği kaydedildi. Selamettin Ateşal’ın açtığı ateşle Bedia Ateşal’ın olay yerinde öldüğü, Alaattin Ateşal’ın ise ağır yaralandığı ifade edildi. Ateşal’ın anne ve babasına ateş ettikten sonra kuaför teyzesi G.D.’nin işyerine giderek, "İki kişiyi öldürdüm. Seni de öldüreceğim" dediği bu sırada kuaförden çıkan ablası Tevrat Ateşal ile karşılaştığı belirtildi.

Haberin Devamı

ABLASININ SAÇINDAN TUTUP...

Selamettin Ateşal’ın kendisine yalvarıp silahı bırakmasını söyleyen ablası Tevrat Ateşal’ı saçından tutarak yere diz çöktürdükten sonra başına 1 el ateş ettiği, silahı teyzesi G.D.’nin başına doğru ateş etmek isterken tabancanın tutukluk yaptığı kaydedildi.İddianamede, teyze G.D.’nin şüphelinin eline vurarak tutukluk yapan silahı yere düşürdükten sonra kaçtığı, çevreden yetişenlerin üstüne atlayarak engelledikleri yer aldı. Selamettin Ateşal’ın buradan kaçarak 3 gün sonra kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

'AİLEM FUHUŞ YAPIYORDU'

Tutuklanan Selamettin Ateşal’ın "Ailem fuhuş yapıyordu. Bu nedenle onları öldürdüm" diye ifade verdiği, bunun araştırılması için kolluk kuvvetlerinden araştırma yapılmasının istendiği bildirildi.

İddianameyi hazırlayan Savcı, Selamettin Ateşal’ın ’Alt soy veya üst soya karşı kasten öldürme’, ’Kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ’Basit yaralama’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Hazırlanan iddianame Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

DHA