Gündem "AB'ye vizesiz geçiş 2018'de"

"AB'ye vizesiz geçiş 2018'de"

Paylaş
"AB'ye vizesiz geçiş 2018'de"

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, AB ile Türkiye arasında vizesiz geçiş sürecinin en erken 2018 yılında planladığını, her şey yolunda giderse 2017 yılında da olabileceğini söyledi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg haber ve AB Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Stefano Manservisi bir dizi etkinlik için geldikleri Trabzon’da Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, beraberinde Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptıkları görüşmenin ardından Trabzon ziyaretini değerlendirdiler. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, Türkiye ile vizesiz bir süreci yapmak ve bunu uygulamak için 2018 yılı sonunda gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

2017 yılında her şey yolunda giderse de gerçekleşebileceğini aktaran Haber, “Bunu için kesinlikle gelişmelerle karşılıklı bilgiyi paylaşmak, irtibat halinde olmak büyük önem taşıyor” dedi. 35 ülke ile TTSO’nun iş geliştirme protokolleri olduğunu kaydeden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, AB ile daha çok protokol imzalandığını, dolayısıyla kurulan bu ilişkilerden dolayı AB ile Türkiye’yi bir bütün olarak gördüklerini aktararak gelecek için pek fazla sorun görmediklerini kaydetti.

Haberin Devamı