Gündem Aç karnına spor yapmayın

Aç karnına spor yapmayın

Paylaş
Aç karnına spor yapmayın

Oruç tutan vatandaşlara aç karnına spor yapmamaları gerektiğini belirten uzmanlar, bu durumun kas kaybına neden olduğunu ve vücudu zinde tutmak için proteinli ile karbonhidratlı besinler tüketilmesini önerdi

Hem oruç tutup hem de spor yapmak isteyen vatandaşları uyaran uzmanlar, aç karnına spor yapmanın kas kaybına neden olabileceğini söyledi. Ramazanda vücut direncini zinde tutacak protein, karbonhidrat ve vitamin kombinasyonlu besinler tüketilmesini tavsiye eden Spor Eğitmeni Ahmet Aziz Karakuzu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

İFTARDAN SONRA SPOR YAPIN

“Oruçluyken vücut direnci azalır. Bu nedenle yapılan spor, kas kaybına sebep olur. İftardan, yani vücut için gerekli besinler alındıktan sonra yapılan spor yapılması daha faydalıdır. İftar ve sahur arasında geçen süreçte yenen ara öğünler çok önemlidir. Spor yapmak isteyenlere mümkün olduğunca iftardan sonra, imkanları yetebilenlerin spor merkezlerinde, imkanı olmayanların ise evde tüm vücut kaslarını çalıştıracak basit hareketlerle spor yapabilirler.”

İFTARDA DÜZENLİ BESLENİN

"Ramazan ayında yaklaşık 17-18 saat açlık ve susuzluk çekiliyor. Bu süreçte çok aktivite yapmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü aç karnına yapılan spor kas kaybına neden olur ve bu durumda vücudun direncini düşürür. Dolayısıyla bu açlık sürecinde spor yapmak yerine, iftarda düzenli ve sağlıklı beslenip, karbonhidrat, protein, vitamin, bu üçlü kombinasyonu yaptıktan yaklaşık bir buçuk saat sonra egzersiz programınızı yapabilirsiniz. Egzersiz programınızı eğer imkanınız varsa bir spor salonundan faydalanmanızı tavsiye ederim. Ama eğer imkanınız yoksa hiçbir şey yapmamak yerine bir yürüyüş yapabilir, vücudunuzun bütün kaslarını çalıştıracak hareketler yapabilirsiniz. Egzersizlerden hemen sonra meyve yiyebilirsiniz. Yaklaşık bir buçuk saat sonra yine yoğurt tüketilebilir.”

Haberin Devamı

İHA