Ekonomi Accent Era 5 yıl daha İzmitli

Accent Era 5 yıl daha İzmitli

Paylaş
Accent Era 5 yıl daha İzmitli

Türkiye, geçen yıl en çok satan otomobili olan ve üretimi 2011'de bitmesi planlanan Accent Era'yı 5 yıl daha İzmit fabrikasında üretmek için Kore'yi ikna etti

SİPARİŞ İKİYE KATLANDI

Haberin Devamı

Avrupa için geliştirilen i20 modelini Hindistan’dan sonra Türkiye’de de üretme kararı alan ve yatırıma başlayan Hyundai, yurtdışından gelen talebe şaşırdı.

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa’dan gelen distribütörlere fabrikayı gezdiren Hyundai Assan, 5 bin adet sipariş beklerken 10 bin sipariş aldı. Üretim kalitesinin Hindistan’dan iyi olduğunu gören Avrupalılar fabrikadaki üretim planlarının da değişmesini sağladı.

ÜÇ VARDİYAYA DOĞRU

Hyundai Assan Yurtiçi Satış ve Pazarlama Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, i20 için 75 milyon dolarlık yatırım yapıldığını belirterek “Yeni üretim hattıyla 500 kişilik ek istihdam çalışmaları sürüyor” dedi.

Talep fazla olursa üretimi iki vardiyaya çıkaracaklarını belirten Kurthan Tarakçıoğlu, “Talep daha da artarsa üç vardiyaya çıkacağız. Bu yıl üretim 100 bine çıkacak. Yurtdışından talep gelirse bu rakam 150 bine çıkar” diye konuştu.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL 33 BİN SATTI

Artan sipariş ile eli güçlenen Hyundai Assan, İzmit’teki üretimi 2011’de bitmesi planlanan Accent Era’nın, beş yıl daha İzmit fabrikasında üretilmesi için Koreli şirketi ikna etti.

Accent Era, geçen yıl 33 bin adetle Türkiye’nin en çok satan binek otomobili olmuştu. Kurthan Tarakçıoğlu, Accent Era üretiminin sürmesi için yapılan görüşmelerin tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi.