Acı biber yemek, açlık hissini bastırır ve tokluk hissi yaratır. ‘Kapsaisin’ maddesi mide ve bağırsak hareketlerini hızlandırdığı ve sindirim sistemindeki kan dolaşım hızını arttırdığı için beyine tokluk sinyalleri gönderir.

Acı biber aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Metabolizma hızlı çalışırsa yedikleriniz hızlı bir şekilde enerjiye dönüşerek vücuttan atılması kolaylaşır. Böylece aldığınız kaloriler vücudunuzda yağ olarak depolanmaz.

Nasıl tüketelim?
Acı biberi aşağıdaki gibi tüketebilirsiniz:
-Gün içerisinde her egzersizden 30 dakika önce acı biber yiyin. Bu şekilde yağlar daha hızlı yakılır.
-Acı biber özellikle öğle ve akşam yemeğinde tüketilebilir.
-Kapsül şeklinde takviye olarak alınabilir.
-Salata ve yemeklere eklenebileceği gibi çorbalar ile birlikte de tüketilebilir.
-Çay şeklinde tüketilebilir.

Acı biberin diyette kullanımı
Acı biber, ödem sökücü ve vücuttan fazla sıvının kaybedilmesini sağlayan birçok diyet türünde kullanılmaktadır. Acı biber diyeti yaparak fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz Bu diyeti 3 haftalık bir diyet listesi eşliğinde düşük yağlı yiyecekler ile yapmalısınız.

Zayıflatan acı biber çayı tarifi
Gerekli malzemeler:
-1 çay kaşığı kırmızı acı biber -1 diş ezilmiş sarımsak -1 tutam biberiye otu -1 dilim limon -1 bardak sıcak su
Hazırlanışı:
-Bir bardak kaynar suyun içine acı biber, sarımsak ve biberiye otu ekleyin. - 5 dakika kadar demlenmesi bekleyin ve ardından süzün. -İçerisine limon eklenir. İstenirse 1 çay kaşığı bal da eklenebilir. -Bu çay günde 2 bardak kadar tüketilmelidir. -Şeker kullanılmaması önerilir.

Suyu ihmal etmeyin
Zayıflamak için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın bol su tüketmeyi ihmal etmeyin!