Gündem Acı haberler peş peşe geldi: Şehit ve yaralılar var

Acı haberler peş peşe geldi: Şehit ve yaralılar var

Paylaş
Acı haberler peş peşe geldi: Şehit ve yaralılar var

Akşam saatlerinde Van'dan ve Hakkari'den acı haberler geldi. Van'daki hain saldırıda 4, Hakkari'deki saldırıda ise 1 er şehit oldu

Van'da hain saldırı: 4 şehit


Van'ın Başkale ilçesinde PKK'lı teröristler, korucuları taşıyan minibüse uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 3 korucu ve 1 sivil şehit oldu, 2 korucu da yaralandı

Van’ın Başkale ilçesinde korucuların bulunduğu minibüs, PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Korucular Hüsnü Keskin, Ekrem Keskin, emekli korucu Şahabettin Keskin ve araçta bulunan sivil vatandaş Mehmet Demir şehit oldu.Saldırıda 2 korucu da yaralandı.



Saldırı sonrası bölgeye gönderilen ambulanslarla yaralılar Başkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.



SALDIRIDA YARALANAN SİVİL YUSUF DEMİR'İN ÇOCUĞU HASTANEDE UZUN SÜRE KENDİNE GELEMEDİ.



Valilikten saldırı açıklaması


Van Valiliği, Başkale ilçesinde minibüsün taranması sonucu biri sivil, 3’ü korucu 4 kişinin şehit olduğu olaya ilişkin açıklama yaptı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Başkale ilçesi Eşmepınar Mahallesi mülki sınırları içerisinde 9 Kasım 2016 günü saat 16.00 sıralarında sivil bir minibüse, bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlenmiştir. Minibüste bulunan, ikisi güvenlik korucusu, biri emekli güvenlik korucusu ve biri de sivil vatandaş olmak üzere toplam 4 kişi şehit olmuş, 2 sivil vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız tedavi altına alınmış olup, olayın faillerinin yakalanması çalışmaları ve olayla ilgili tahkikat sürdürülmektedir” denildi.

(İHA)

Hakkari'den acı haber! 1 er şehit


Hakkari'de Yüksekova ile Çukurca arasında bulunan Hisar Dağı bölgesinde PKK'lı terörislerin havanlı saldırısı sonucu ağır yaralanan sözleşmeli er kurtarılamayarak şehit oldu.

Batman’da PKK’lı teröristler karakola saldırdı



Batman kent merkezindeki 10 Nisan Polis Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Can kaybının yaşanmadığı saldırının ardından kentte operasyon başlatıldı.

Merkez İluh Mahallesi’nde bulunan 10 Nisan Polis Karakolu’na saat 19.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Karakolun karşısında bulunan küme evlerinin arasından açılan ateşte, karakol binasıyla bitişikteti evlere onlarca mermi isabet etti. Saldırının ardından olay yerine takviye güvenlik güçleri sevk edildi.

Kaçan teröristlerin kaçış güzergahları üzerinde önlem alan güvenlik güçleri, kentte operasyon başlatıldı.

Saldırıda evine kurşun isabet eden Derhem Gezici, çocuklarının bahçede oyun oynadığı sırada silah seslerini duyduğunu belirterek, "Çocuklarım bahçede oynuyordu. Ben de içeride Kuran okuyordum. Bir anda başlayan silah sesleriyle irkildik. Benim evimin duvarları ve bahçe duvarına da kurşunlar isabet etti. Kümes hayvanlarım silah seslerinden dolayı telef oldu. Çok şükür ki can kaybı yaşanmadı" dedi.


DHA