Gündem Acı kader peşlerini bırakmadı

Acı kader peşlerini bırakmadı

Paylaş
Acı kader peşlerini bırakmadı

Acı kader peşlerini bırakmadı

Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Esence sahilinden dün arkadaş grubuyla denize giren 15 yaşındaki Selim Bülbül ile 20 yaşındaki Süleyman Hilmi Dursun, bastıkları dipteki kumun çökmesi sonucu boğulma tehlikesi geçirdi.

Haberin Devamı

Denizden baygın halde çıkartılan 2 arkadaştan Selim Bülbül gelen tek ambulansla Devlet Hastanesi'ne yollanırken, Süleyman Hilmi Dursun ise oradaki bir kişinin otomobiliyle hastaneye götürülmek istendi. Ancak yolda otombilin lastiğinin patlaması sonucu hastaneye geç getirilen Dursun'un öldüğü anlaşılırken, Bülbül de yapılan müdahalelere karşın kurtarılımadı.

15 kişiden oluşan arkadaş grubu, dün aşırı sıcaktan bunalınca bindikleri minibüsle serinlemek için Mudanya'ya bağlı Esence sahiline gitti. Yolculuk sırasında açılan minibüsün kapısından düşme tehlikesi geçiren Ovaakça Endüstri Meslek Lisesi 8'inci sınıf öğrencisi Selim Bülbül'ü son anda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Süleyman Hilmi Dursun tutarak çekip kurtardı.

Haberin Devamı

Saat 15.00 sıralarında Esence sahiline giden gençler denize girdi. İddiaya göre yüzme bilmeyen Selim Bülbül ve Süleyman Hilmi Dursun, biraz açıldıktan sonra ayaklarının ucuyla bastıkları dipteki kumun çökmesi sonucu boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşları tarafından son anda fark edilip denizden koma halinden çıkartılan 2 arkadaşın hastaneye getirilmesi için 112 Acil Servis’e haber verildi. Kısa süre sonra gelen bir ambulans ile Selim Bülbül, Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Süleyman Hilmi Dursun ise oradaki bir kişinin otomobiliyle hastaneye yollandı.

Bu sırada hastane yolunda otomobilin lastiği patladı. Lastiğin değiştirilmesi sonucu hastaneye geç getirilen Süleyman Hilmi Dursun'un yaşamını yitirdiği belirlendi. Hastanedeki Selim Bülbül de doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Acı haberi duyunca Mudanya’ya gelen talihsiz gençlerin yakınları sinir krizi geçirdi.Olayla ilgili soruşturmaya Mudanya Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatıldı.

Selahattin BUDAKOĞLU- Tarık ARSLAN/DHA