Gündem Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme bugün başladı. İşte AÖL kayıt yenileme ve MEB 2019 açık lise kayıt yenileme ücreti…

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme bugün başladı. İşte AÖL kayıt yenileme ve MEB 2019 açık lise kayıt yenileme ücreti…

Paylaş
Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme bugün başladı. İşte AÖL kayıt yenileme ve MEB 2019 açık lise kayıt yenileme ücreti…

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme işlemi bugün başladı. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri, Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme tarihleri nedir?, AÖL kayıtları nasıl yapılır? Kayıt yenileme işlemlerini kimler yaptıracak? sorularını aratıyor. İşte AÖL kayıt yenileme ile ilgili merak edilenler…

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri başladı. Peki, 2019 AÖL kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme tarihleri nedir?, Kayıt yenileme işlemlerini kimler yaptıracak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

BAŞVURU TARİHLERİ

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı III. dönem kayıt yenileme başvuruları 02-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılabilecek.

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı III. dönem mazeretli kayıt yenileme başvuruları 13-14 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİ KİMLER YAPTIRACAK?

Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimizden 5 Temmuz 2002 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar III. Dönem sınavına katılamaz.

BAŞVURU YERİ

Kayıt yenileme işlemleri İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden yapılabilecek.

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrenciler kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

Haberin Devamı

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacak. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacak.

Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

KAYIT YENİLEME SINAV BEDELİ

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2019 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

Haberin Devamı

BANKAMATİKTEN PARA YATIRILIRKEN İZLENECEK ADIMLAR

1-GİRİŞ tuşuna basınız.

2-Dil seçeneklerinden TÜRKÇE tuşuna basınız.

3-Ana sayfadan ÖDEME İŞLEMLERİ tuşuna basınız.

4-EĞİTİMÖDEMELERİ tuşuna basınız.

5-Karşınıza gelen seçeneklerden MEB ÖDEMELERİ ni seçiniz.

6-Ödeme yapmak istediğiniz sınav türünü seçiniz. (AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI 3.DÖNEM

SINAV KATILIM ÜCRETİ)

7-ATM tuşları yardımıyla T.C. KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna basınız.

8-Yatıracağınız 30 TL’yi düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız.

Haberin Devamı

9-Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirin ve GİRİŞ tuşuna basınız.

10-Para tanımlama işlemi için lütfen bekleyiniz.

11-Yatırdığınız tutarla ekrandaki tutarı karşılaştırın, kabul edilen tutarı onaylamak için DEVAM

tuşuna basınız.

12-Ekranda görünen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra onay için EVET tuşuna

basınız.

13-Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.

14-İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.