Bilim - Teknoloji "Açıklama savaşı" tam gaz!
Paylaş
"Açıklama savaşı" tam gaz!

Xbox One ve PlatStation 4 arasında devam eden açıklama savaşında yeni bir cephe daha açıldı!

Yeni konsol savaşı, her gün yeni bir sayfa daha açıyor, yeni bir konu başlığına daha kavuşuyor. Özellikle PS2'nin son zamanlarına doğru ortaya çıkan ve akabinde gelen PS3 ve Xbox 360 jenerasyonu konsollar ile iyiden iyiye göze batmaya başlayan donanım kalitesi sorunu, günümüzde halen devam etmekte...

Haberin Devamı

Alınan bir konsolun, hele ki günümüz şartları içerisinde, PC'ye kıyasla bir yıl gibi kısa bir sürede yüzde 50 oranında geri kalması artık kaçınılmaz. Fakat Xbox'ın kıdemli çalışanlarından Albert Penello, yeni üretilecek olan Xbox One ve PS4 gibi konsolların donanım özellikleri baz alınarak yargılanmamaları gerektiğini iddia etti. "Konsolların donanım özelliklerine bakarak hangisinin daha iyi olduğuna karar vermek, tamamen saçmalı." şeklinde konuşan Penello, her ne kadar PS4'ün ufak bazı artıları var gibi gözüküyor olsa da iki konsolun da birbirlerine fazlasıyla yakın donanım özelliklerine sahip olduğuna dikkat çekti. OXM'a verdiği ropörtajda konuşan Penello, "Konu hakkındaki en büyük sorun, Sony'nin sürekli bir takım rakamları teknoloji piyasasına sunması fakat işlemci gücü, çekirdeği gibi rakamlar günümüz için ziyadesiyle manasız. Artık 1990 yılında yaşamıyoruz ve 16-bit ile 32-bit arasında olduğu gibi devasa devrimler söz konusu bile olamaz" diyerek, teknolojinin konsol tarafından çok daha yavaş hareket ettiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Ropörtajın devamındaysa yeni konsolların, bir önceki jenerasyon değişimine kıyasla çok daha az geliştiğini söylediği gibi, aynı zamanda yeni konsol savaşlarında kazananı, oyunlar ve kullanıcı deneyimini etkileyecek yeniliklerin yapacağını da belirtti. "İnsanlar halen yeni konsolların şöyle güzel, böyle mükemmel olacağını iddia eden envai çeşit içi boş söz dile getiriyorlar. Fakat günümüz kullanıcısının karnı bu sözlere tok, herkes neyin ne olduğunu on yıl önceye göre çok daha iyi biliyor" demekten de kaçınmayan Penello, özellikle Sony'nin performans hakkında yaptığı konuşmaların hiçbir işe yaramayacağını iddia etti.

Resimlerle: PlayStation 4'ten resmi kareler!

Kaynak: CHIP Online