Gündem Acılı aileler Meclis'i ziyaret etti

Acılı aileler Meclis'i ziyaret etti

Paylaş
Acılı aileler Meclis'i ziyaret etti

CHP'li Aygün, Gezi Parkı olaylarında ve Lice'deki karakol protestosunda hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarıyla birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Aileler, olayların faillerinin bulunması ve yargıda hesap vermesi taleplerini dile getirdi

Gezi Parkı olaylarında ve Lice’deki karakol protestosunda hayatını kaybeden 5 kişinin ailesi, olayların faillerinin bulunması ve yargıda hesap vermesi taleplerini bir kez de Meclis’te dile getirdi.

Haberin Devamı

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz ile Lice’deki karakol protestosunda açılan ateşle vurulan Medeni Yıldırım’ın yakınlarıyla birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Ailelerin acılarının dinmediğini ve "polise şiddet içeren saldırılarda bulundular" denilerek dağlandığını ifade eden Aygün, yargının failleri bulup cezalandırmaması halinde ailelerin kendilerinin hak arama yoluna gideceğini, bunun da barışçıl ve bir arada yaşama açısından büyük tehlike arz ettiğini söyledi.

'SAVCILIĞA DAVET EDİLİYORLAR'

Eskişehir’de dövüldükten sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel "Oğlumun ne hayalleri vardı. Eli sopalıların darbelerine yenik düştü" dedi.

Haberin Devamı

Korkmaz’ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz da soruşturma dosyasının çok yavaş ilerlediğini, kamera kayıtlarındaki görüntülerde boşluklar olduğunu belirterek delillerin karartıldığı görüşünde olduklarını savundu.

Korkmaz, soruşturma usulünü de eleştirerek, "Protestolarda taş atanlar şafak baskınlarıyla evlerinde gözaltına alınırken, öldürenler çağrı kağıtlarıyla savcılığa davet ediliyor" diye konuştu.

'DÜNYA BİZE SAHİP ÇIKIYOR'

Ağabey olarak büyük acı yaşadığını da dile getiren Korkmaz, bir insanı öldüresiye dövmenin hiçbir şeyle bağdaşmayacağını kaydetti.

Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş da "Bize dünya sahip çıkıyor, Başbakan ’3-5 çapulcu ölmüş’ diyor" derken, annesi "Oğlumu 8. ayda askere verecektim, toprağa verdim" dedi. Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de hak aramaktan vazgeçmeyeceklerini ifade ederken, Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert faillerin sadece polisler olmadığını, talimat veren emniyet yetkilileri, valiler ve polis şiddetini meşru gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti.

Lice’deki karakol protestosunda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, oğlunun katilinin belli olduğunu ve ortaya çıkarılmasını istedi. Oğlunun üniversite sınavına girdiğini ancak sonucunu göremediğini anlatan Yıldırım, haklarını hep birlikte arayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

AA