Siyaset Açılışta talihsiz kaza
Paylaş
Açılışta talihsiz kaza

Açılışta talihsiz kaza

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara- Kırıkkale bölünmüş yolunun Elmadağ rampalarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Aramıza fitne, fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeden, birbirimizi ‘yaradılanı severiz, yaradandan ötürü’ anlayışıyla sevmek suretiyle yolumuza devam edeceğiz. Çetelere, mafyalara, çeşitli kirli planlara asla prim vermeyeceğiz” dedi. Erdoğan’ın bulunduğu Başbakanlık otobüsünün tamponu anayola inerken çarpmanın etkisiyle kırıldı.

Haberin Devamı

Ankara’yı Kırıkkale ve 43 ile bağlayan Elmadağ rampaları açılış törenine Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ve Bülent Gedikli, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin katıldı.

Konuşmaların ardından Erdoğan, yanında bakanlar ve milletvekilleri ile partilileriyle birlikte Elmadağ rampalarının açılış kurdelasını kesti. Protokolün hazır olmamasına rağmen kurdelanın bir kaç kişi tarafından kesilmesinin ardından ikinci bir uzun kurdela getirilerek kestirildi.

Bakan ve milletvekilleriyle birlikte hizmete açılan Elmadağ rampalarını gezmek için tören alanındaki 002 Başbakanlık plakalı otobüse binen Erdoğan ve beraberindekiler, talihsiz bir ufak kaza geçirdi. Otobüsün törenin yapıldığı tali yoldan hizmete açılan karayoluna çıkacağı noktada, ön tamponu karayoluna çarparak kırıldı. Başbakan Erdoğan, şoförüne müdahale ederek geri gelmesini el işaretleriyle sağladı. Otobüs ikinci kez yola çıkmak isteyince, tampon tekrar karayoluna çarptı, ancak şoför ön tamponu karayoluna sürtürerek güçlükle yola çıkabildi. Bu sırada tamponun sürttüğü bölgedeki yolda çizgiler oluştu. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra otobüs içerisinden hizmete açılan Elmadağ rampalarında bir tur atarak Ankara’ya döndü.

Haberin Devamı

Ankara- Kırıkkale bölünmüş devlet yolunun Elmadağ rampası, eskiden tek şeritliyken, yeni düzenlemeyle 3 şeritli oldu.

"Kirli planlara prim vermeyeceğiz"

Ümit KOZAN/ELMADAĞ (Ankara), (DHA)