Spor Açlık grevindeki başkan

Açlık grevindeki başkan

Paylaş
Açlık grevindeki başkan

Bank Asya 1. Lig'de 14 puanla son sırada yer alan Kocaelispor Kulüp Başkanı Muammer Çelik, açlık grevine başladı

Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) Sefa Sirmen Tesisleri'nin girişindeki boş alana kurulan ve çekyat, koltuk, televizyon ile elektrikli ısıtıcının konulduğu çadırda açlık grevine başlayan Çelik, kulübün maddi yönden çok büyük sıkıntı içinde olduğunu, yönetim olarak ellerinden gelen her şeyi yapmalarına rağmen sorunu aşamadıklarını ifade etti.

Çelik, göreve gelirken söz verdikleri her şeyi yapmaya çalıştıklarını, bunun için büyük gayret gösterdiklerini ve TFF'ye olan borcu ödeyerek, futbolcuların lisanslarını zor şartlarda da olsa çıkardıklarını anlattı.

Başkan Muammer Çelik, tesislerde maddi sıkıntı nedeniyle yaşanan sorunları hallettiklerini, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını, fakat kentten bekledikleri desteği göremediklerini öne sürdü.

Kocaelispor'un içinde bulunduğu duruma “kent dinamiklerinin” maddi ve manevi olarak duyarsız kaldığını iddia eden Çelik, bu durumu protesto etmek ve Kocaelispor'un sesini duyurabilmek için bireysel olarak açlık grevine başladığını belirtti.

“SİYASİLER KOCAELİSPOR'U HEP KULLANDI”

Siyasilerin, Kocaelispor'u hep kullandığını öne süren Çelik, şöyle devam etti: “Bu kulüpte yöneticilik yapan bakanımız var. Bakanımız madem spora uzaktı, o dönem neden yöneticilik yaptı.

Bu kulüpte belediye başkanları yöneticilik yaptı. Çünkü o zaman onları kimse tanımıyordu, bu camiayı kullanarak yukarı çıktılar. Ticaret Odası, Sanayi Odası'nın kulübe destek vermesi gerekirdi.

"BU BORÇLARI BİZ YARATMADIK"

Bu kurumlar hep güvenden bahsediyor. Geçmişte belediyenin desteğini alan yönetimler oldu, ama biz hiçbir kurumdan destek almadan lisansları çıkartırken 3 milyon 260 bin TL ki bunun 1 milyon 900 bin TL'sini ben karşılamışım.

3,5 milyon TL'lik çek vermişim, 687 bin TL'lik de Oktay Kalyoncu arkadaşımız çek vermiş, yani toplamda 3 milyon 260 bin TL nakit, 4 milyon 187 bin TL de çek vererek hayatımızı ortaya koymuşuz.

Bu borçları biz yaratmadık, bu borçların sorumlusu da biz değiliz. Geçmişte yönetimlere destek verildiyse, bu yönetime de hem güven duyulmalı, hem de destek verilmeliydi. Bugüne kadar bu yapılmadı. Dolayısıyla bu bizim tepkimizdir.”

Çelik, açlık grevi için süre belirlemediğini, şehrin ileri gelenlerinin Kocaelispor'un sesini duyuncaya kadar protestosuna devam edeceğini söyledi.

2

Haberin Devamı