Türkiye (Son Dakika) Açlık grevindeki hayvanseverler, kendi mezarını kazdı!

Açlık grevindeki hayvanseverler, kendi mezarını kazdı!

Paylaş
Açlık grevindeki hayvanseverler, kendi mezarını kazdı!

Bartın'ın İnkumu tepesindeki şehir çöplüğünde hayvan dostu 3 kişi, sokak hayvanlarına yapılan şiddete tepki göstermek amacı ile açlık grevine başladı

Bartın şehir çöplüğünde tekerlekli barakada 6 gündür açlık grevi yapan, Sevim Arkan (44), Ayşe Köse (46) ve Uğurcan Saban (18) sokak hayvanlarına yapılan zehirleme, kötü muamale ve şiddet gibi olayların son bulması için 6 gündür açlık grevini sürdürüyor.

Hayvan hakları savunucusu olan Sevim Arkan artık hayvanlara şiddet uygulanmasını istemediklerini vurgulayarak, "Günlerdir sokak hayvanlarına yapılan eziyet için grevdeyiz. Bu canlıların da bizimle birlikte yaşama hakları olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz" sözlerini kullandı.



"ÖLÜME GİDİYORUZ"

Hayvanlara şiddet uygulayanlara ceza verilmesini istediklerini belirten Arkan, "Belediyeler lütfen görevlerini yapıp hayvanları kısırlaştırsınlar. Biz bu hayvanlarla iç içe yaşıyoruz. Her yerde şiddet olayları ile karşılaşıyoruz. Hayvana tacavüzden 250 lira cezayla elini kolunu sallayarak kurtuluyorlar. Bugün hayvanlara bunu yapan yarında çocuklara ve insanlara istismar yapar. Hayvana karşı yapılan şiddete ağır cezalar verilmeli. Ölene kadar buradayız. Herkes görsün, ölümüne gidiyoruz" şeklinde konuştu.



KENDİ MEZARLARINI KAZDILAR

Sokak hayvanlarına yapılaların son bulması için İnkumu beldesindeki şehir çöplüğünde 19 Şubat'ta açlık grevine başlayan Sevim Arkan, Ayşe Köse ve Uğurcan Saban, kendilerine mezar kazdı. Sokak hayvanlarının sesi olmak için ailesini bırakarak 2 yıl önce Bartın'a geldiğini söyleyen Arkan, "Arkadaşlar, birlikte bu sokak hayvanlarını kurtaralım. Ben çöplükte sokak hayvanlarına dünya kurdum. Ama maalesef ki dedi.



"YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ"

Yaşadıklarını zorluklara dikkat çekmek isteyen Köse ise, "Son yıllarda sokak hayvanlarına yönelik şiddetin artması 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun Ceza Kanunu kapsamına alınması sebebi ile açlık grevine başladık. Her şeyi onlar için yapıyoruz. Biz yasa çıkmasını istiyoruz. Şu anda KHK ile yönetildiğimiz için yasa çıkarılması daha kolay. Burada bizi görsünler. Bu yasa çıkmadan burada açlık grevini sürdüreceğiz. Biz burada çocuk oyunu oynamıyoruz. Grevimizde 6'ncı gündeyiz. Halsizlik var. Konuşmak zor geliyor. Dün Sevim bayıldı. Biz yolumuzdan dönmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÇOK DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Lise öğrencisi olan Saban da bu yolda canını feda etmeye hazır olduklarını söyleyerek "Desteklerini hiç ki dedi.

DHA/AA



Haberin Devamı