Ekonomi 'Adalara bir-iki'

'Adalara bir-iki'

Paylaş
'Adalara bir-iki'

Kartal-Adalar motorunun biz Adalılar için özel bir yeri var. Lodos gücünü artırırsa, dip dalgaları büyürse Bostancı'dan, Eminönü'nden Adalara yapılan gemi ve motor seferleri iptal edilir

Oral ÇALIŞLAR

Kartal motoru ise Büyükada'yı kendine mendirek edinerek zor da olsa Adalara ulaşımın sürmesini sağlar.

Adalılar işlerine, evlerine lodoslu günlerde Kartal motoruyla bu sayede gidip dönebilirler.

Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz'ün davetiyle Kartal'ı Posta gazetesi ekibiyle dolaşırken fark ettim ki, Kartal'ın yüzü Adalara dönük. Adalar da Kartal'a bakıyor.

YAKACIK'TAKİ AYAZMA


12 Eylül askeri darbesi günlerinde, aranırken uzun bir dönem Kartal'a yakın bir yerde, bir arkadaşımın evinde kaldım. Yakacık'taki Ayazma ferahlamak için gittiğim yerlerdendi. Şimdi onca yapılanmaya karşın Kartal Belediyesi’nin gayretleriyle o bölgedeki yeşil alan korunabilmiş.

Kartal sahili doldurulmadan önce kahveleri deniz kıyısındaydı. Kartal bir işçi kasabasıydı. Etrafı fabrikalarla ve gecekondularla çevriliydi. O zaman içinde yer aldığım solcu örgütün en çok taraftarı bulunan yerlerden birisi Kartal'dı.

Yıllar içinde Kartal aldığı göçlerle devasa, çarpık bir şehre dönüştü. Tabii modern binalar da yapıldı. Türkiye'nin en çok etkinlik yapan ilçelerinden birisi de Kartal.

Kocaman bir kitapçık halindeki "Kartal Kültür Sanat Bülteni"nin 2018 Nisan sayısını karıştırdım. Yılmaz Güney Görselleri Sergisi ve Cemal Süreya Sempozyumu Kartallılarla buluşmuştu. Tabii tiyatrolar, söyleşiler, film gösterimleri de çok zengindi...

Kartal gezisini Kartal-Adalar seferiyle bitirdim. Adalıların Kartal motorlarının bakımsızlığından şikayet ettiklerini Belediye Başkanı Öz'e anlattım.

"Yetki bizde değil" cevabını verdi. Yine de ilgileneceğini biliyorum.

Haberin Devamı