Gündem Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Danıştay'ın kararına tepki

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Danıştay'ın kararına tepki

Paylaş
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den Danıştay'ın kararına tepki

Danıştay 8. Dairesi'nin 'Öğrenci Andı' ile ilgili kararına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den tepki geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Karar kesin değil, temyiz yolu açık" denildi

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından okunan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmişti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Danıştay'ın kararına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ADALET BAKANI'NDAN DANIŞTAY'A TEPKİ

Abdulhamit Gül, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Yargı kararları ihtilaf çıkarmaz, ihtilafları giderir. Bunun yolu Anayasa'ya sadakatten, her organın kendi meşru sınırları içinde kalmasından geçer. Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz ve idarenin yerine geçerek karar veremez. Bir yürütme tasarrufunun bilimsel temelini sorgulamak da yargının anayasal konumunu, kabiliyetini aşar. Adeta idarenin yerine geçerek işlem tesis eden Danıştay 8. Dairesi'nin öğrenci andına ilişkin kararı, maalesef bu ölçüleri karşılamaktan uzak kalmıştır" dedi.

MEB'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı da Danıştay'ın öğrenci andı kararı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

MEB'den yapılan açıklamada, "Danıştay 8. Dairesi, 24.04.2018 tarihinde söz konusu yönetmelik hükmünün iptaline, ilk derece mahkemesi olarak temyiz yolu açık olmak üzere karar vermiştir. Söz konusu karar henüz kesinleşmemiştir. Hukuki süreç devam etmektedir" denildi.