Gündem Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

Paylaş
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımıza Kemal Bey, 'tek adam' diyor. Tek adamsa kendisi 7 seçim kaybetti hala yerinde oturuyor" ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Güçlü Türkiye Yolunda Büyük Halk Buluşması" toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "tek adam" eleştirisini değerlendirdi.

Yeni sistemde başbakan ve başbakan yardımcısı unvanlarının tarihe kavuşacağını vurgulayan Bozdağ, "Onun yerine cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları diğer bakanlar olacak. Yine bakanlar kurulu toplantısı olacak. Yine istişare edilecek. Yine ortak karar alınacak. Yine öyle uygulanacak. Bugünkünden bir fark bir anlam da yok. Sayın Cumhurbaşkanımıza Kemal Bey, 'tek adam' diyor. Tek adamsa kendisi 7 seçim kaybetti hala yerinde oturuyor" ifadesini kullandı.


"NASIL TEK ADAM OLACAK?"


Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında, "Ben kurultay ile seçilerek geldim. Seçimle geldim, seçimle gelen adam tek adam olmaz" dediğini anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Ben de şimdi buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum; sen CHP’nin sayın kurultay delegelerinin reyi ile seçiliyorsun, 'seçimle geldim tek adam olmam diyorsun' da Türkiye'nin cumhurbaşkanı aziz Türk milletinin yüzde 50 artı 1'nin oyu ile seçilecek, nasıl tek adam olacak? CHP’nin kurultay delegesi seçerse tek adam olmuyor, ama Türk halkının yüzde 50 artı 1’nin oyuyla seçilince o tek adam oluyor. Bu bir çifte standarttır, büyük bir yanlışlıktır."

16 Nisan'da herkese sandığa gitme çağrısı yapan Bozdağ, "Bir 'evet'in çok şeyi değiştireceğine inanın. Gelmeyen bir vatandaşımızın çok büyük bir kayıp olacağına lütfen inanın ve parti farklılıklarını bir tarafa koyun sandıkta beraber olalım. Bu bir parti meselesi değildir, bir şahıs meselesi değildir, millet meselesidir, devlet meselesidir. Milletimizin ve devletimizin bekasıyla ilgilidir" dedi.

AA