Adalet Bakanı Gül duyurdu: Cezaevlerinde corona virüs vakası yok

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde corona virüs testi pozitif çıkan kimse olmadığını söyledi.
20 Mart 2020, Cuma 15:26 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gül, şunları söyledi:
- Mahkumlarda risk olmaması için tüm önlemler alındı. Cezaevlerinde rastlanan pozitif vaka yok. Bir hakim arkadaşımızın eşinin test sonuçları pozitif çıktı. Hakim arkadaşımızın durumu iyi, test sonucu henüz çıkmadı.
- Tüm tarafları dinleyerek teknik çalışmalar yapıldı. Konu meclisin takdirinde. Hükümlü ve tutuklular devlete emanet, onların sağlığı için her türlü titizlik gösteriliyor.
- Tüketici uyuşmazlıklarında ara buluculuk öngörülüyor. Önemli bir katkı sağlayacaktır. Yılda 4 milyonun üzerinde açılan davayı doğrudan ilgilendiren bir düzenleme söz konusu. Elektronik duruşma diyebileceğimiz önemli bir çalışma da söz konusu. Avukatlar, taraflar bürosundan duruşmaya katılabilecek.
İlgili Haberler
BUNLARI DA OKUYUN