Merkez Adana Büyükşehir Meclisi'nde 'siyaset çekme' polemiği

Adana Büyükşehir Meclisi'nde 'siyaset çekme' polemiği

Paylaş
Adana Büyükşehir Meclisi'nde 'siyaset çekme' polemiği

Adana Büyükşehir Meclisi'nde 'siyaset çekme' polemiği

Nuri PİR/ADANA, (DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçen ay meclisten 169 milyon TL borçlanma yetkisi aldığını ancak teklif istedikleri 10 bankadan sadece bir tanesinin dönüş yapması nedeniyle henüz borçlanamadıklarını kaydetti. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin grup sözcüsü Ozan Gülaçtı ise 3 ay önce borçlanma yetkisinin reddedildiğinde, "Yetki verilseydi 2 gün içerisinde Kurban Bayramı öncesinde işçi arkadaşların maaşlarını ödeyecektik. Emekçinin hakkına siyaset çekmek ayıptır" diyen Karalar'a "Başkan o zaman siyaseti çekti şimdi gerçeklerle yüzleşiyor" sözleriyle tepki gösterdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kasım ayı birinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinde Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı Performans Program Taslağı’na ait komisyon raporu görüşülürken, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 2020 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçeleri'ne ait teklifler ilgili komisyonlara yönlendirildi.
Meclis tarafından kendisine geçen ay 169 milyon TL borçlanma yetkisi verildiğini ancak bankalardan uygun faizli teklif beklediklerini anlatan Karalar, “Bizim 10’un üstünde bankadan teklif isteme talebimiz oldu. Buna dönen sadece tek bir banka oldu. Her şeyimizle çalıştığımız bankalar dönmedi. İki bankanın da üst amirleriyle neden teklif vermediklerini sordum. Daha önce kredi kullanılmış, ödemelerinde sıkıntı olmuş diye teklif vermiyorlar. Sitem ettim. '3 gün gecikir ama faizini de alıyorsunuz’ dedim. Sizin teklif bile vermemeniz ayıptır dedim. Bir daha görüşeceklerini söylediler. Belediye çıkarlarını düşünüyoruz. Ne kadar teklif olursa en uygun faizle borçlanmak istiyoruz” dedi.

'BAŞKAN SİYASET ÇEKTİ, GERÇEKLERLE YÜZLEŞİYOR'
AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ise Kurban bayramı öncesinde AK Parti ve MHP gruplarının, borçlanma yetkisinin nerede kullanılacağı belli olmadığı için teklife karşı çıktığını, Zeydan Karalar’ın ise bunun üzerine “Yetki verilseydi bayram öncesinde işçi arkadaşların maaşlarını ödeyecektik. Emekçinin hakkına siyaset çekmek ayıptır” şeklinde paylaşımlar yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Daha sonra içeriğinin belli olduğu, işçi maaşların net ortaya konduğu, yarım kalan projelerin net olduğu borçlanma yetkisine onay verdik. Borçlanma yetkisi alıp, imzalanıp, meclis kararı oluşturup bankalara teklif alınması ve onun 1 ay, belki daha uzun sürmesi doğal bir süreçtir. Doğal olmayan süreç, başkanın ‘2 gün içinde yetkiyi verseydiniz ben işçinin maaşını ödeyecektim’ demesiydi. Döndüğümüz noktada haklılığımız ortaya kondu. Hala daha işçilerin maaşları ödenemedi. 2 aylık maaşları duruyor. Ödenemez çünkü borçlanılmadı. 2 günde de borçlanılması mümkün değildi. Başkan o zaman siyaseti çekti şimdi gerçeklerle yüzleşiyor.”

BİZ DE SİYASET YAPALIM NE VAR YANİ?
Gülaçtı’ya yanıt veren Başkan Karalar, “Şimdi de sen mi siyaset çekiyorsun? Söz hakkı doğacak bir şey söylemiyorum. Siyaseti hepimiz yapacağız. Siz de yapacaksınız. , kralını yapacaksınız biz de yapalım ne var yani? Eğer müesseseler onay verseydi borçlanabilirdik, öyle bir ihtimal vardı” diye konuştu.

FOTOĞRALFI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberin Devamı