Türkiye (Son Dakika) Adana'daki ölümlü iş kazasında karar çıktı

Adana'daki ölümlü iş kazasında karar çıktı

Paylaş
Adana'daki ölümlü iş kazasında karar çıktı

Adana’nın Sarıçam ilçesinde vinç sepetinden düşen 6 işçiden 5’inin yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen firma sahibi, taşeron firma yetkilisi ve vinç operatörü, adli kontrol şartıyla salıverildi

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada dün çatıdaki onarım işi için vinç sepetine bindirilen 6 işçiden 5’inin henüz belirlenemeyen nedenle düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan firma sahibi A.E, taşeron firma yetkilisi H.T. ile vinç operatörü U.P’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi’ne gönderilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorguları sonrası nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAZANIN NEDENİ HALA BİLİNMİYOR


Dün, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikanın çatısındaki onarım işi için vinç sepetine bindirilen 6 işçi, henüz belirlenemeyen nedenle düşmüş, Murat Gümüş ve Latif Kaya olay yerinde, Mustafa Gümüş, Fehmi Kaya ve Halil Aslan kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirmişti, Cengiz Kutlam ise Çukurova Dr. Askim Tüfekçi Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında firma sahibi A.E, taşeron firma yetkilisi H.T. ile vinç operatörü U.P. gözaltına alınmıştı.




Adana'da içinde işçilerin olduğu vinç sepeti düştü! Ölü sayısı 5'e yükseldi

Haberin Devamı