Merkez Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği: Kaldırım işgalleri Adana'ya yakışmıyor

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği: Kaldırım işgalleri Adana'ya yakışmıyor

Paylaş
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği: Kaldırım işgalleri Adana'ya yakışmıyor

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği: Kaldırım işgalleri Adana'ya yakışmıyor

ADANA,(DHA)- ADANA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, kaldırımların amacının yayaların geçişini kolaylaştırmak olduğunu belirterek, işyerlerinin önündeki kaldırıma ürünlerini teşhir için kullanan ya da masa-sandalye atarak işgal eden işyerlerini uyardı.
Kaldırım işgalinin yasaya göre suç olduğunu belirten ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, esnaf ve sanatkarlardan, işyerlerinin yasal sınırlarını aşmamalarını ve kaldırım işgaline sebebiyet vermemelerini istedi. Başkan Nihat Sözütek, kaldırım işgallerinin hem görüntü kirliliğine hem de haksız rekabet ve kazanca neden olduğunu, kentin bir an önce bu çirkin tablodan kurtarılması gerektiğine işaret etti.
Modern kentlerde kaldırımların sadece yayalara ait olduğunun altını çizen Başkan Sözütek, "Bir şehrin kaldırımlarındaki düzen ve intizam, o kentin medeniyet seviyesinin göstergesidir. Çağdaşlığı yakalamış kentleri inceleyin hiç birinde kaldırımı işgal eden bir esnafa rastlayamazsınız. Kentimizde ise kaldırımlar adeta işgal altında. Yüzölçümü ve nüfusu bakımından Türkiye'nin sayılı büyük kentlerinden olan Adana, maalesef kaldırım işgalleri nedeniyle büyük bir köyden farksız" dedi.

'ADANA'YA YAKIŞMAYAN MANZARA'
Kentin dokusun bozan bu tablonun yılın 12 ayı uluslararası festivaller ve fuarlara ev sahipliği yapan Adana'ya yakışmadığını vurgulayan Başkan Sözütek, şunları söyledi: "Yaşadığımız kente karşı hepimizin sorumlulukları var. Esnaf ve sanatkarlarımız bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli, işyerlerinin yasal sınırlarını aşarak işgale sebebiyet vermemelidir. Kaldı ki kaldırım işgali 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre suç teşkil ediyor ve bu suçun para cezası var. Esnaf ve sanatkarlarımız, herhangi bir cezai durumla karşı karşıya kalıp mağdur duruma düşmemek için kurallara uygun davranmalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı