Gündem Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Paylaş
Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik Adana merkezli 9 ilde operasyon düzenlendi

Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında örgütün sözde ‘Seyhan büyük bölge eyalet imamı’nın da bulunduğu 21 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı kararı verildi. Adana, Mersin, Trabzon, Ankara, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye, Elazığ ve Konya’da düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar hakkında yakalama kararı bulunan 12 şüpheli gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliyi yakalamak için çalışmalar devam ediyor.

Yapılan çalışmalarda; aralarında örgütün sözde ‘Seyhan büyük bölge eyalet imamı’ ile avukat, meslekten ihraç edilen eski polisler, özel kurumlarda çalışan öğretmen ve ev kadınlarının da bulunduğu şüphelilerden 6’sının gizli iletişim aracı Bylock kullanıcısı olduğu değerlendirildi. Soruşturma kapsamında diğer şüpheliler hakkında ise örgüt üyeliğine ilişkin başkaca deliller elde edildi.

Haberin Devamı