Magazin Adana Portakal Çiçeği festivali ne zaman?

Adana Portakal Çiçeği festivali ne zaman?

Paylaş
Adana Portakal Çiçeği festivali ne zaman?

Adana’da bu yıl 7. Kez düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, internette gündem oldu. Her yıl oldukça renkli görüntülere sahne olan karnavalı merak edenler internette “Adana Portakal Çiçeği festivali ne zaman?” sorusunu aratıyor. İşte Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ile ilgili detaylar…

Adana’da her yıl düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Karnavalı internette gündem oldu. Kullanıcılar sıklıkla “Adana Portakal Çiçeği festivali ne zaman?” sorusunu aratıyor. İşte Adana Portakal Çiçeği Karnavalı hakkında merak edilenler…

Haberin Devamı

Çeşitli kostümler giyen ve portakal çiçeği temasına uygun aksesuarlar takan katılımcıların katıldığı oldukça renkli görüntülere sahne olan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı bu sene 7. Kez düzenlenecek. Geçmiş yıllarda karnaval kapsamında düzenlenen kortej büyük ilgi toplamıştı.

“Nisanda Adana’da” sloganı ile düzenlenecek 7. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 6 Nisan’da yapılacak Kortej açılışıyla başlıyor. Karnavalda yer alacak etkinlikler de 3-7 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

7. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı programı netleşti. Karnaval kapsamında kostüm tasarımı yarışması, karnaval turu, portakallı lezzetler yarışması, en iyi karnaval fotoğrafı yarışması, kortej takımları Kostüm tasarım yarışması, defile ve somut olmayan kültürel mirasların tanıtıldığı bir program hazırlandı.

Haberin Devamı

Her yıl şehrin yaratıcılığını teşvik eden çeşitli proje ve yarışmalarla karnaval heyecanı aylar öncesinden başlıyor. ‘Adana’yı Benden Dinle” kısa film yarışması, “Adana Bir Film Platosudur” fotoğraf yarışması, “Kostüm Tasarım Yarışması”, “Kebabın Ustaları” gibi birçok yaratıcı etkinlik, girişimi tetikleyerek karnaval sonrasında da şehir ekonomisine ve turizmine katkı sağlıyor.

Karnavalın en can alıcı etkinliği olan büyük kortej şehir merkezini boydan boya kat ediyor. Motosiklet ve antik otomobil topluluklarından ejderha koreografisi canlandıran öğrenci gruplarına kadar sayısız sivil toplum kuruluşu, okul ve topluluk kortejde yerini alıyor.

Yerli ve yabancı müzik gruplarının sahne aldığı etkinliklerde her yıl ünlü isimler gönüllü olarak yer alıyor. Buna ek olarak amatör müzik grupları da şehir genelindeki birçok sokak sahnesinde müziğini karnaval kitlesiyle buluşturma fırsatını yakalıyor.